PNL şi UDMR au lucrat sâmbătă la programul de guvernare / Au avut loc consultări cu reprezentanții minorităților

PNL şi UDMR au lucrat sâmbătă la programul de guvernare / Au avut loc consultări cu reprezentanții minorităților
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PNL şi UDMR au lucrat, sâmbătă, la programul de guvernare. Tot astăzi au avut loc consultări cu reprezentanţii minorităţilor, altele decât cea maghiară, pe tema susținerii parlamentare.

PNL şi UDMR au lucrat la programul de guvernare

„Astăzi, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat lucrul la Programul de guvernare, pentru actualizarea şi compatibilizarea acestuia”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, și Florin Cîțu, președintele PNL, au avut și o consultare cu reprezentanții minorităților naționale privind o eventuală susținere parlamentară din partea acestora.

În comunicat se mai arată că Nicolae Ciucă a avut o convorbire la telefon cu Marcel Ciolacu, președintele PSD, „în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum și după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD”.

Ciolacu a propus „un armistițiu politic” pentru depășirea crizei sanitare și energetice, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident