Polițiștii de penitenciare îi cer premierului Ciucă să-și demită consilierii / Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu, complet nepregătiți în discuția cu sindicaliștii care au protestat la Guvern

Polițiștii de penitenciare îi cer premierului Ciucă să-și demită consilierii / Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu, complet nepregătiți în discuția cu sindicaliștii care au protestat la Guvern
Foto: fsanp.ro

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită premierului Nicolae Ciucă să-i demită pe Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu din funcția de secretari de stat deoarece la ședința de miercuri cu reprezentanții angajaților din poliție și din penitenciare cei trei n-au știut practic nimic. FSANP a acuzat apoi că reuniunea de azi de la Palatul Victoria a fost doar o mimare a dialogului social, guvernanții fiind, în fapt, incapabili să rezolve probleme românilor.

FSANP îi acuză pe consilierii lui Ciucă de incompetență

Potrivit reprezentanților FSANP, secretarii de stat Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu au spus la ședință că nu cunosc problemele majore cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata. Ei nu au știut să răspundă la întrebările sindicaliștilor, nu cunoșteau problemele cu care se confruntă românii legate de prețuri și inflație și nici conținutul Ordonanțelor privind salariile bugetarilor.

„Cei trei demnitari au declarat că nu cunoscut problemele majore cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata, deși acestea au fost prezentate Guvernului cu cel puțin opt luni înaintea ședinței. Aceleași probleme i-au fost aduse la cunoștință personal prim-ministrului Nicolae CIUCĂ, la o întâlnire oficială, la sediul Partidului Național Liberal (PNL), în luna aprilie 2022.

Tot în cadrul ședinței, Bogdan GHELBERE, Ciprian HOJDA și Iulian CHIFU au dat dovadă de amatorism în dialogul cu organizațiile sindicale invitate la negocieri de către prim-ministrul Nicolae CIUCĂ, în contextul valului de proteste din fața Guvernului României. Practic, cei trei secretari de stat nu au putut oferi niciun răspuns concret reprezentanților sindicatelor față de aplicarea legii salarizării unitare, invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creșterea prețurilor la alimentele de bază, legate de inflația galopantă, precum și de creșterea facturilor la gaze naturale și la energie electrică”, a transmis sindicatul, într-un comunicat.

Sindicaliștii au mai susținut că cei trei secretari de stat nu au știut nici ce conțin Ordonanțele Guvernului privind salariile bugetarilor. Amintim că Guvernul Ciucă a retras Ordonanța de Urgență prin care salariile unor bugetari urmau să fie majorate cu până la 50% începând de luna aceasta. În loc a fost propus un alt proiect de OUG, care prevede că toți bugetarii vor primi o majorare de salarii, dar cu diferența de un sfert până la grila din 2022.

FSANP acuză Guvernul că e incompetent și simulează dialogul social

FSANP a mai transmis că nu există niciun dialog social veritabil, căci, în fapt, guvernanții habar n-au ce-i de făcut pentru a rezolva problemele românilor legate de salarii, prețuri și inflație.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că ședința de azi de la Guvern a fost doar o mimare a dialogului social, o încercare disperată a guvernanților de a masca incompetența și de a trage de timp pentru rezolvarea problemelor românilor, inclusiv a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Sindicatele din penitenciare cataloghează această întâlnire drept cea mai slabă ședință oficială la care organizația sindicală a participat în ultimii trei ani”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)