Premierul Nicolae Ciucă: „Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare și nu vom avea taxe noi” (VIDEO)

Premierul Nicolae Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare și nu vom avea taxe noi (VIDEO)
Nicolae Ciucă anunță programul de creditare Family Start

Premierul Nicolae Ciucă a precizat miercuri că Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare și că nu vom avea taxe noi:

Nicolae Ciucă, despre schimbarea sistemului de impozitare

„Nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri în condițiile în care vedem cu toții care este contextul în care ne desfășurăm activitatea. Ca atare odată ce la Ministerul Finanțelor se va finaliza aceste analize vom anunța și măsurile.

Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare este ca noi să găsim acele soluții prin care să realizăm această optimizare fiscală. Nu putem să discutăm astăzi de taxe care să vină peste noapte care să impacteze cât se poate de negativ”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Referitor la creșterea pensiilor în acest an, premierul a spus:  „În acest an putem să discutăm despre orice măsură după ce avem o analiză la finele primului semestru”, a mai precizat premierul.

Liderul PSD vrea modificarea Codului Fiscal

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit, luni, despre o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, pentru o mai bună colectare. Asta nu înseamnă că vom mări taxele, a ținut să sublinieze Ciolacu.

„Sunt mai multe măsuri fiscale care cred că ar trebui să le luăm și să le prezentă până în 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu 6 luni înainte, ca viitorul buget să-l construim pe măsurile luate la 1 iunie, cu efect la 1 ianuarie”, a declarat Ciolacu.

Acesta a mai spus că a discutat despre modificări chiar azi-dmimineață cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Ciolacu a mai precizat că rămâne la părerea sa că pe zona de prețuri la energie era necesară o reglementare, nu doar compesările aflate acum în vigoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe