Prima ședință de Guvern pentru cabinetul condus de Nicolae Ciucă. Miniștrii de la PSD, PNL și UDMR se reunesc la Palatul Victoria

Prima ședință de Guvern pentru cabinetul condus de Nicolae Ciucă. Miniștrii de la PSD, PNL și UDMR se reunesc la Palatul Victoria
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă și miniștrii coaliției formate din PSD, PNL și UDMR se reunesc în prima ședință de Guvern de la învestitură, joi, de la ora 18:15, la Palatul Victoria.

Prima ședință de Guvern pentru cabinetul PSD – PNL – UDMR

Va fi prima ședință pentru noul Guvern, care joi a primit încrederea Parlamentului și care, între timp, a depus și jurământul de învestitură.

„Un moment în care am înțeles cu toții că este vorba de asumarea responsabilității, responsabilitate centrată pe cetățeanul român și pe asumarea liniilor de efort la nivel guvernamental, pentru a depăși situația de criză, iarna anilor 2021-2022 și să ne asumăm tot ceea ce înseamnă dezvoltarea României”, a declarat noul premier, joi, după votul de învestire.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a atras atenția că restul crizelor nu s-au încheiat odată cu cea politică.

„Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern”, a subliniat șeful statului.