PSD Argeș l-a exclus din partid pe Mihai Georgescu, primarul din Calinești, care a fost reținut după ce ar fi cerut favoruri sexuale pentru o angajare

PSD Argeș l-a exclus din partid pe Mihai Georgescu, primarul din Calinești, care a fost reținut după ce ar fi cerut favoruri sexuale pentru o angajare
Foto: Mihai Georgescu Primar @ Facebook

Organizația PSD Argeș a anunțat, marți, că l-a exclus din partid pe primarul din Călinești, Mihai Georgescu, care fusese reținut sub acuzația că și-ar fi folosit funcția în scop sexual. Edilul a fost prezentat marți în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Mihai Georgescu, exclus din PSD Argeș. Liberalii anunță și eu un referendum de demitere

Organizația social-democrată spune că „se delimitează și întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală”.

„Ca urmare a hotărârii de astăzi a magistraților, PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeș se delimitează și întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, se arată în comunicatul transmis marți de PSD Argeș.

La rândul său, liderul PNL Argeș anunțase pe B1 TV că de marți va declanșa procedura de strângere a semnăturilor pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului din Călinești.

„Este o inițiativă care nu are legătură cu politica. Este o inițiativă care arată că nu toți suntem la fel, că nu avem cum să acceptăm hărțuiri sexuale în instituții, că nu avem cum să acceptăm fraze de genul «eu am ce vreau, am pe cine vreau, nu înțelegi viața, fata mea». Un comportament de om bolnav, un om care a folosit abuziv funcția publică și efectiv a violat integritatea fizică a unei tinere la locul de muncă, nu acasă, nicăieri. În societate nu avem voie să acceptăm așa ceva”, declara senatoarea Alina Gorghiu, luni, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest