PSD, cerere către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Radu Oprea: Solicitarea USR, una demagogică. Au făcut scut pentru cei cu probleme de integritate sau penale

PSD, cerere către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Radu Oprea: Solicitarea USR, una demagogică. Au făcut scut pentru cei cu probleme de integritate sau penale
Foto: Facebook @ Ștefan Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a anunțat că social-democrații au depus, luni, o solicitare la Birourile permanente reunite ale Parlamentului pentru a fi declanșată procedura de revocare a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, transmite Agerpres.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este acuzat de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

PSD, solicitare către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

„Am depus o solicitare către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău. Astăzi dimineaţă am solicitat demisia domnului Bădălău, pentru că noi, PSD, considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curţii de Conturi nu va fi afectată, dar pentru că nu am văzut o reacţie asupra demisiei am hotărât să depunem şi această solicitare, (…) aceea de declanşare a procedurii de revocare a domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi”, a declarat purtătorul de cuvânt la PSD, luni, la Palatul Parlamentului.

Social-democratul spune că solicitarea formulată de cei de la USR a fost „una demagogică”, având în vedere că „zilele acestea au făcut scut în partea celor care au probleme de integritate sau probleme penale”.

„Pot să dau exemplul doamnei Clotilde Armand, pot să dau exemplul primarului de la Braşov, al primarului Viziteu şi aşa mai departe, pentru că lista la ei este foarte foarte lungă de oameni care sunt în funcţii administrative astăzi, primari de sector, primari de municipii şi care au probleme fie de integritate, fie de natură penală, iar USR a înţeles să îi apere pe aceştia uitând de ‘Fără penali în funcţii publice”, spune Radu Oprea.

El susține că Niculae Bădălău nu mai este membru PSD din 2020 şi nu mai are legături cu acest partid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră