Radu Oprea: Ghidul video privind testarea vine în sprijinul profesorilor, părinților și elevilor. Interesul comun, școala să fie deschisă și copiii să beneficieze de un act educațional corect (VIDEO)

Radu Oprea: Ghidul video privind testarea vine în sprijinul profesorilor, părinților și elevilor. Interesul comun, școala să fie deschisă și copiii să beneficieze de un act educațional corect (VIDEO)
Captură Video - B1 TV

Senatorul Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a salutat ghidul video privind utilizarea testelor de salivă destinate școlilor și spune că este un gen de comunicare „empatică, corectă în societate”, care vine în sprijinul tuturor.

„Interesul este comun, școala să fie deschisă și copiii să beneficieze de un act educațional corect”, a subliniat social-democratul, luni, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Radu Oprea (PSD), pe B1 TV: Toți avem același interes, școala să fie deschisă și copiii să beneficieze de un act educațional corect

„Același lucru l-am spus și noi de foarte multă vreme, faptul că sunt necesare testele în școli și o anumită pregătire și a personalului didactic, și a părinților ca această testare să poată funcționa. Este un lucru pe care profesorul Rafila nu l-a spus acum, când este ministru al Sănătății, ci l-a spus de foarte multă vreme și cred că această idee de a veni în sprijinul profesorilor și păriniților, elevilor, prin realizarea filmulețului care comunică extraordinar de bine care sunt etapele și cum se poate face ușor un astfel de test, vine în ajutorul tuturor”, a declarat Radu Oprea.

Senatorul PSD spune că ghidul video este o formă de comunicare „empatică, corectă în societate, astfel încât să stabilim și responsabilitățile, și drepturile fiecăruia dintre noi pentru că toți avem același interes, (…) interesul este comun, școala să fie deschisă și copiii să beneficieze de un act educațional corect”.

Întrebat dacă e de părere că profesorii vor avea timp să parcurgă toată procedura prezentată în ghidul video, el a adăugat: „Trebuie găsită soluția astfel încât testarea să poată fi executată. Au fost discuții asupra felului în care se poate face testarea – dacă să se facă acasă, dacă să se facă la școală. Ideal, este adevărat, ar fi să avem cabinet medical în fiecare școală. Din păcate, nu este așa”.