Raluca Turcan: Numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000, de la începutul acestui an

Raluca Turcan: Numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000, de la începutul acestui an
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Numărul contractelor de muncă a crescut în 2021 cu aproximativ 120.000, a anunțat ministrul Muncii. Raluca Turcan spune că aproape 500 de agenți economici, care au avut 6.000 de posturi vacante, au participat la bursele organizate până acum în județele din țară.

De la începutul anului până în prezent, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000. Ultimele 2 luni au însemnat pentru piața muncii 34.000 de contracte noi de muncă, iar 4.000 dintre acestea au fost încheiate în urma întâlnirilor dintre angajatori și cei care își caută un loc de muncă, facilitate de agențiile județene de ocupare în cadrul burselor organizate până acum.

Aproape 500 de agenți economici, care au avut 6.000 de posturi vacante, au participat la bursele organizate până acum în județele Bihor, Botoșani, Brăila, Cluj, Hunedoara, Dâmbovița, Olt și Maramureș”, a transmis Raluca Turcan.

Bursa locurilor de muncă, organizată și la Constanța

Faptul că 4.000 dintre ele au fost ocupate ne încurajează să continuăm organizarea acestor întâlniri în toată țara.

Am participat astăzi la o nouă bursă a locurilor de muncă, la Constanța, unde au fost disponibile aproape 500 locuri de muncă, 70% dintre ele fiind pentru studii superioare și medii. Am discutat cu câțiva din cei 25 de angajatori participanți, precum și cu oamenii veniți să se angajeze. Sper ca toți cei care își găsesc un loc de muncă să îl și păstreze și să nu accepte nicio formă de venit la negru pentru că, pe termen lung, este în defavoarea lor.

Bursa locurilor de muncă de la Constanța a fost cea de-a noua organizată în țară de la începutul pandemiei. Acest tip de recrutare va continua.

În plus, Ministerul Muncii lucrează la dezvoltarea unei platforme care să integreze locurile de muncă vacante în instituții publice sau în companii private. În acest fel, încercăm să venim în sprijinul celor care doresc să intre pe piața muncii”, a mai transmis ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră
08:28 - Beatrice Mahler: Morga Institutului Marius Nasta este plină. Am avut foarte multe decese în ultimul timp
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)