Rareș Bogdan: Florin Cîțu va fi prezent la Kiev foarte probabil / România înțelege exact jocul geopolitic și reprezintă o insulă de stabilitate într-o regiune în plină furtună (VIDEO)

Rareș Bogdan: Florin Cîțu va fi prezent la Kiev foarte probabil / România înțelege exact jocul geopolitic și reprezintă o insulă de stabilitate într-o regiune în plină furtună (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, spune că foarte probabil și președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, va călători la Kiev. Într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, miercuri dimineață, eurodeputatul s-a arătat de părere că prezența oficialilor români în țara invadată de Federația Rusă arată poporului ucrainean și autorităților de acolo că România nu i-a abandonat din punct de vedere umanitar și politic.

Rareș Bogdan (PNL), pe B1 TV: România, o insulă de stabilitate într-o regiune în plină furtună

Prim-vicepreședintele PNL a comentat, pe B1 TV, vizita efectuată marți la Kiev de premierul Nicolae Ciucă, președinte al liberalilor, și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al social-democraților.

„Am văzut comentarii cu privire la lipsa președintelui Senatului. Președintele Senatului avea anunțată o vizită astăzi, pe 27, 28, dânsul va fi prezent la Kiev foarte probabil. Am înțeles că biroul de presă al domniei sale a anunțat, a stat de vorbă ieri cu presa care este acreditată la Senatul României”, a afimat Rareș Bogdan.

Nimic nu se schimbă, a continuat eurodeputatul.

„Cu cât mai mulți oficiali români sunt prezenți la Kiev în aceste săptămâni, în aceste zile, e un semnal important pentru poporul ucrainean, pentru autoritățile de acolo, că România nu i-a abandonat nici din punct de vedere umanitar, nu i-a abandonat nici din punct de vedere politic și înțelege exact jocul geopolitic, geostrategic complicat din acest moment din regiune, unde România reprezintă un pilon de stabilitate, o insulă de stabilitate într-o regiune în plină furtună”, a mai spus liderul delegației române din PPE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:46 - Serghei Lavrov cere desființarea NATO: După dispariția URSS, nu mai există nici scopul existenței acestei alianțe / Occidentul a declanșat un război împotriva Rusiei
09:17 - Avertisment pentru Elon Musk: Twitter ar putea fi interzisă în UE dacă nu respectă regulile privind moderarea postărilor
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar