Reacția lui George Simion (AUR), după ce Dacian Cioloș (USR) l-a etichetat „extremist”: „Am descoperit injurii și remarci rasiste”

Reacția lui George Simion (AUR), după ce Dacian Cioloș (USR) l-a etichetat „extremist: „Am descoperit injurii și remarci rasiste
George Simion, la Iași, 24 ianuarie / Foto: Octav Ganea, Inquam

George Simion i-a răspuns lui Dacian Cioloș, care l-a acuzat pe liderul AUR de extremism. După ce atacatorul de la Iași a fost capturat și s-a dovedit că nu este un simpatizant al partidului conservator, deci un complotist, pro-unionistul i-a replicat fostului europarlamentar.

Liderul partidului AUR a lăsat de înțeles că unii susținători fanatici ai USR au adresat jigniri rasiste lui Simion. De asemenea, oficialul formațiunii pro-unire cu Republica Moldova a amintit de postările lui Iulian Bulai, care i-a încurajat pe cetățeni să arunce cu ouă de Ziua Unirii Principatelor, în cei care serbează acest eveniment.

„Atunci când ai o știre, nu spui ‘partidul extremist’, ci pui știrea și lași românii să decidă. Ei se dau deontologi. Să se dea, dar dacă îi lăsăm așa, lumea o să creadă. Propaganda nazistă folosită de unii din apropierea domnului Cioloș spune că minciuna spusă de 100 de ori devine adevăr. Nu noi aruncăm cu cerneală în adversari. 

Am descoperit pe pagina mea injurii și remarci rasiste din partea domnului care a aruncat cu cerneală.  Spunea vara trecută că sunt rom și mă înjura de mamă. Mă înjură mulți, dar văd că unul a trecut la fapte, încurajat de postările domnilor Bulai și Cioloș.

(…) Eu mă bat pentru unirea cu Basarabia și el spune că sunt pro-rus”, a declarat Simion, pentru RTV.

George Simion, despre Dacian Cioloș: „Nu se chinuie să-și justifice minciunile în urma liberalizării pieței la energie”

De asemenea, oficialul AUR susține că Dacian Cioloș este unul dintre vinovații pentru explozia prețurilor la energie în România.

„E o aberație tot ce scrie domnul Cioloș, care-mi dă mie lecții despre facturi, având în vedere că ei au pledat prin doamna Prună pentru liberalizare. Nici măcar nu se chinuie să-și justifice minciunile”, e mai transmis liderul AUR.

Înainte de liberalizare, diverși politicieni au promis prețuri mai mici la energie. În prezent, tarifele sunt explozive. Printre cei care au susținut liberalizarea, în cadrul guvernării PNL-USR-UDMR, s-a numărat și Dacian Cioloș.

Urmăriți B1TV.ro și pe