George Simion, după atacul cu cerneală: Îi înțeleg pe cei de la USR, scad în sondaje… Iată practic cine sunt adevărații extremiști! (VIDEO)

George Simion, după atacul cu cerneală: Îi înțeleg pe cei de la USR, scad în sondaje... Iată practic cine sunt adevărații extremiști! (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

George Simion, colider AUR, a declarat luni, pentru B1 TV, că persoana care l-a stropit cu cerneală, la acțiunea AUR de la Iași, e un membru sau simpatizant USR. Simion a spus că USR-iștii sunt extremiști și au reacționat astfel pentru că scad în sondaje.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

George Simion, reacție după ce a fost stropit la o un eveniment

Întrebat dacă cel care l-a stropit cu cerneală chiar e de la USR, așa cum a spus anterior, Simion a răspuns: „Membru sau simpatizant. Era domnul cu soția lui, am văzut o doamnă foarte fanatică așa, puternic ideologizată pe zona de neomarxism, care era foarte supărată pe noi. Îi înțeleg pe cei de la USR, scad în sondaje… Am văzut și postarea dlui cu calul, dlui Iulian Bulai, în care invita toți ieșenii să ne atace. Am mai văzut un senator de la USR care spune că așa trebuie să ni se întâmple. Iată practic cine sunt adevărații extremiști, cei de la USR. La mitingurile și acțiunile noastre nu s-a întâmplat niciodată așa ceva!”.

„Nu ne temem! După ce au aruncat cu cerneală, ne-am dus înapoi în sânul oamenilor și am stat în mijlocul lor încă o oră bună. Mă bucur că a fost o sărbătoare frumoasă”, a mai spus Simion.

Întrebat dacă au purtat măști, că din imagini se vede că n-au avut, Simion a răspuns: „Nu, n-am purtat, doamnă, măști, că noi suntem politicieni din ăștia fără măști. Unii USR-iști râdeau de mine că dacă purtam mască (eram protejat). Eu cred că e o atitudine condamnabilă și nu-i înțeleg pe cei de la USR, dar asta e treaba… Bine măcar că, din toate informațiile pe care le avem, că se renunță la nivel internațional la certificatul ăsta verde, pentru care am militat așa tare să nu fie introdus. Se pare că pandemia devine endemică, nu vom mai avea probleme și vom reuși, după doi ani de coșmar, să terminăm cu această nebunie COVID19”.

Ce spune Simion despre acuzația că a înscenat totul

Întrebat cum răspunde acuzațiilor că și-a înscenat totul pentru a atrage atenția, coliderul AUR a răspuns: „Cum am regizat? Am stârnit un război ideologic între noi și USR și un fanatic USR a aruncat cu cerneală în mine? Sau am pus pe cineva la cale ca să i se facă dosar penal? Că s-a ajuns la dosar penal… Cine riscă dosar penal și închisoare? Ca să ce, să mă ajute pe mine? Normal (că s-au sesizat autoritățile) atât timp cât e un demnitar al statului e atacat cu ceva, putea să fie acid sulfuric. În sfârșit o atitudine normală din partea autorităților”.

Întrebat dacă n-ar fi trebuit să depună, totuși, plângere ca să descurajeze astfel de atitudini pe viitor, Simion a răspuns: „păi, în primul rând, să le descurajeze cei de la USR, care se bucură foarte mult că am fost loviți cu cerneală. În al doilea rând, în asemenea caz trebuie să se sesizeze autoritățile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:24 - Diplomatul rus de la Geneva l-a criticat pe Lavrov. Politicianul și-a dat demisia din cauza războiului din Ucraina: „Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea și de munca mea”
15:15 - Adrian Chesnoiu, despre proiectul de OUG: Este foarte important să știm care sunt stocurile de alimente pe care le are România, să putem profita de anumite oportunități. Baza de date, confidențială (VIDEO)
15:13 - Înalții oficiali germani vor vizita România: „Dorim să continuăm să ne conectăm la nivel european… ”
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război