Reacția unui demnitar, întrebat despre averea sa. Răzvan Zamfir, către deputatul Alfred Simonis: „Cum ajunge un om ca dvs așa departe în politică? Nu aveți studii, mari afaceri n-ați condus… Sunteți dubios, vă deranjează?” (VIDEO)

Reacția unui demnitar, întrebat despre averea sa. Răzvan Zamfir, către deputatul Alfred Simonis: „Cum ajunge un om ca dvs așa departe în politică? Nu aveți studii, mari afaceri n-ați condus... Sunteți dubios, vă deranjează?” (VIDEO)
Alfred Simonis, liderul deputaților PSD. Sursă foto: Alfred Simonis / Facebook

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a încercat un soi de explicație privind motivele pentru care era nevoie de majorarea salariilor primarilor. S-a întâmplat în ediția de miercuri a emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir. Discuția a evoluat apoi spre declarațiile de avere ale lui Simonis și ce anume îl recomandă pe acesta să fie în ”politica mare”. Răspunsurile social-democratului, mai jos și în video:

De ce trebuiau crescute salariile primarilor? Explicația lui Simonis

Simonis a început prin a încerca să explice de ce e nevoie de salarii mai mari pentru primari

„Dacă vom vrea candidați performanți și oameni capabili, care au reușit în privat, să vină candideze pentru funcția de primar plătindu-i cu 3.000 de lei, nu vom avea această performanță”, a spus deputatul PSD.

Buzăianu: Deci vreți să înlocuiți garnitura asta mediocră de aleși locali cu niște oameni performanți, motiv pentru care ridicați salariile…

Simonis: Nu înțeleg de ce mă sunați dacă dvs și întrebați și răspundeți în locul meu…

„Am spus că dacă vrem performanță în administrați locală, dacă vrem oameni care să atragă fonduri europene, dacă vrem oameni dedicați comunităților lor, trebuie să existe o remunerație decentă. Eu n-am spus că primarii au salarii mici, dar toată tevatura din Parlament de două zile, promovată în continuare, a fost pentru 400 de lei pentru fiecare primar, că asta e media. Nu vorbește nimeni de miliardul de euro pe care l-a cheltuit USR pe vaccinuri, pe care l-am ars”, a continuat Alfred Simonis.

Zamfir: Era premeir liberal și atunci… Deciziile guvernului sunt girate de premier. Nu poate să ardă un partid minoritar la guvernare fără aprobarea partidului majoritar.

Simonis: Bine, USR și Cîțu!

Zamfir: USR și PNL! PNL! Cîțu nu era persoană fizică, dar să nu schimbăm subiectul…

Zamfir l-a întrebat apoi dacă i se pare normal să înceapă cu actualizarea veniturilor chiar cu ale colegii lor primari, acesta răspunzând: „Nu, dar cine a spus asta?”.

Zamfir: Păi, ăștia au rămas singurii cu veniturile neactualizate?

Simonis: Angajații din adminsitrația publică locală sunt 300.000 de oameni! Primarii sunt 3.000.

Neclarități privind declarația de avere a lui Simonis

Răzvan Zamfir a adus apoi în discuție declarațiile de averele ale lui Alfred SImonis, în care acesta susținea că a vândut apartamente și mașini de sute de mii de euro, dar fără a preciza și cui, după cum prevede legea.

Simonis a spus apoi că refuză să intre în direct în emisiunea „Bună, România!”.

Zamfir: Dar dvs sunteți demnitar într-un stat privat?

Deputatul PSD s-a plâns apoi că acești doi jurnaliști îl „atacă constant”, pentru că „dvs sunteți plătit ca să spuneți de mine săptămânal ceva!”.

Făcând referire la o informație publicată de Newsweek România, potrivit căreia a primit 140.00 de euro cash, deputatul a afirmat: „Trebuia să nu-i las pe oameni să vină la botez…”

Zamfir: Domnule, dar numai la politicieni se strâns sute de mii de euro la botez. Xredeți că păcăliți pe cineva??

El a revenit apoi la întrebarea legată de cele trei apartamente pe care Simonis spune că le-a vândut, dar nu precizează și către cine.

Simonis: Dar ce-am furat apartamentele?

Ce îl recomandă pe Alfred Simonis să fie în ”politica mare”

Zamfir: Nu știu. Nu știu dacă astea sunt chiar cadouri sau donații de 140.000 dee uro sau e șpagă mascată
Simonis: Dvs sunteți obișnuiți să luați șpagă ca să faceți emisiuni împotriva mea! De ce mă faceți șpăgar? Cum vă permiteți?

Zamfir: Eu am zis că nu știu. Sunteți o prezență absolut inexplicabilă în politică… Cum, Domane iartă-mă, ajunge un om ca dvs așa departe în politică, nu aveți studii, mari afaceri n-ați condus… Sunteți dubios, vă deranjează?

Simonis: Poate aveți impresia că-s ca voi și eu….

Zamfir: Sunteți obraznic! De ce sunteți dvs mare om politic. Ce ați făcut dvs?

Simonis: Nu mă justific în fața dvs!

Zamfir: Ba vă justificați, că sunteți demnitar în statul român! Aveți o facultate de mâna a treia din ultima urnă valorică

Simonis: Mai bună decât a dvs deloc! Îmi pare rău (și închide teelfonul)

Zamfir: Sărmanul Fredy Simonis 🙁

Urmăriți B1TV.ro și pe