Sorin Cîmpeanu: Am fost asigurați că vom avea teste în școli în maximum două-trei săptămâni. Am înțeles că una din cele trei contestații pentru lotul 1 a fost deja retrasă joi (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Am fost asigurați că vom avea teste în școli în maximum două-trei săptămâni. Am înțeles că una din cele trei contestații pentru lotul 1 a fost deja retrasă joi (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că i s-a transmis că testele de salivă vor ajunge în școli în cel mult două trei săptămâni.

Liberalul a fost invitatul lui Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, joi seară, pe B1 TV, unde a abordat mai multe subiecte, printre care noul criteriu de trecere în online, situația burselor sau reducerea abandonului școlar.

Sorin Cîmpeanu, pe B1 TV, precizări despre livrarea testelor de salivă

„Am fost asigurați că vom avea (teste de salivă) în maximum două-trei săptămâni. (…) Am înțeles că una din cele trei contestații pentru lotul 1 a fost deja retrasă astăzi, a renunțat la a mai face contestație”, a declarat ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raed Arafat, pe B1 TV: Suntem într-un joc al contestațiilor pe primul lot

La începutul săptămânii, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost în studioul B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, context în care cataloga situația lotului 1 din procedura de achiziție a testelor de salivă drept „un joc al contestațiilor”.

„Dacă nu ni se dă dreptate (la CNSC), înseamnă că au fost lucruri care s-au făcut numai ca să întârzie, sau poate că cineva spune, `lasă că mai întârziem un pic până ne vine marfa`, sau așa ceva, deci există multe chestii. Nu stăm aici să căutăm de ce fiecare a depus, n-am citit reclamațiile, nu ne ocupăm noi direct de această licitație. Cum am zis, licitația se face la nivelul Oficiului Național de Achiziții Centralizate și la acest moment contestarea se așteaptă rezultatul ei la CNSC. Dacă CNSC se pronunță într-un anumit fel și nu forțează la reevaluare, și spune că putem merge mai departe, nu așteptăm rezultatul de la următoarea instanță. Chiar dacă vor merge la Curtea de Apel, noi semnăm, pentru că legea ne permite”, declara șeful DSU.