Sorin Cîmpeanu: Mulți părinți vor școală cu prezență fizică și în siguranță, dar nu vor să-și vaccineze copiii. E o fractură logică / Primesc sute de mesaje pe zi cu foarte multe cuvinte care întregesc un spectru colorat (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Mulți părinți vor școală cu prezență fizică și în siguranță, dar nu vor să-și vaccineze copiii. E o fractură logică / Primesc sute de mesaje pe zi cu foarte multe cuvinte care întregesc un spectru colorat (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a declara marți, pentru B1 TV, că sunt părinți care vor școală cu prezență fizică și în condiții de siguranță dar, în același timp, nici nu vor să audă de vaccinarea sau testarea propriilor copii. Cîmpeanu a punctat că aici e o fractură logică.

Ministrul a mai spus că primește sute de mesaje cu limbaj greu de reprodus, dar el nu se descurajează. Cîmpeanu a mai afirmat că nu știe dacă această presiune e motivul pentru care parlamentarii ezită să mai adopte legea care impune certificatul verde COVID la locul de muncă.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mulți părinți vor școală cu prezență fizică, dar nu și testarea / vaccinarea copiilor. Reacția lui Cîmpeanu

România va primi, săptămâna viitoare, prima tranșă de vaccinuri anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani. Însă, părinții nu par prea dornici să-i imunizeze pe cei mici. De exemplu, un sondaj realizat de World Vision România arată că 70% dintre părinții din mediul rural nu vor să-și vaccineze copiii.

„În schimb, tot atâția sau mai mulți vor școală cu prezență fizică în condiții de siguranță. Nu știu cum… școală cu prezență fizică în condiții de siguranță și nu am vaccinare, nu am testare… O fractură logică”, a comentat Cîmpeanu.

Tudor Mușat: Suntem puțin ipocriți, puțin debusolați, puțin rău intenționați sau…?

Sorin Cîmpeanu: Sau mai mult! Știți că e un exemplu clasic: să se schimbe, dar nu la mine, să se vaccineze, dar nu eu. Din păcate, sunt unii care gândesc așa.

Cîmpeanu, despre mesajele pe care le primește de când a izbucnit pandemia

„O să continui să ofer argumente să apelez la cei cu competențe epidemiologice pentru a fi mai convingători, să organizăm întâlniri. Și azi am pus al punct câteva întâlniri pe această temă. O să rămân cât se poate de stabil, în pofida faptului că primesc zilnic multe sute de mesaje care nu sunt deloc educative, cu foarte multe cuvinte care întregesc spectrul colorat al…Sunt sute în fiecare zi! Sute de telefoane care sună noaptea încontinuu. Sunt foarte mulți curajoși în spatele rețelelor sociale, sunt și unii asumați.

Aceia care au o rezistență mai mică la aceste presiuni sigur că preferă să dea răspunsul că vor să meargă copilul la școală, dar sub nicio formă nu vor să fie testat sau vaccinat. E o fractură logică”, a mai spus ministrul Educației, pentru B1 TV.

Întrebat dacă acesta e motivul pentru care parlamentarii nu vor să meargă mai departe cu legea ce impune certificatul verde la locul de muncă, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Nu știu, nu fug de răspuns, dar având așa multe subiecte de reglat în Educație, precum programul național de reducere a abandonului școlar, care e o șansă unică, nu fac parte din echipa de negociere pentru certificatul verde, nici n-am competențe medicale. Am un vot al meu pe care, când a fost cazul, l-am dat. Când colegii vor ajunge la o concluzie, eu voi avea încredere și-mi voi adapta poziția”.