Sorin Grindeanu (MT), după protestul angajaților din spitalele CFR: „Nimeni nu dorește să desființeze spitale, să dea oameni afară. Din contră, se dorește un act medical mai bun”

Sorin Grindeanu (MT), după protestul angajaților din spitalele CFR: „Nimeni nu dorește să desființeze spitale, să dea oameni afară. Din contră, se dorește un act medical mai bun”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comentat miercuri seară protestul angjaților din spitalele CFR și susține că nimeni nu dorește să desființeze spitale sau să dea oameni afară, ci, dimpotrivă, se dorește un act medical mai bun, iar Secretariatul General al Guvernului a întrebat mai multe instituții, primării, universități, dacă vor să preia spitalele respective, într-un demers care nu a pornit de la MT, transmite G4Media.ro.

„Nimeni nu dorește să desființeze spitale, să dea oameni afară”, spune Sorin Grindeanu (MT)

Potrivit oficialului, Guvernul, prin Secretariatul General al Guvernului, a trimis adrese către instituţiile publice deconcentrate, autorităţi locale, primării, consilii judeţene şi universităţi, pe care le-a întrebat dacă sunt dispuse să preia, fiecare în domeniul în care are autoritate, câte un spital din această rețea. Demersul, a precizat el, nu a pornit de la MT.

„În decursul anului, cu câteva excepţii, numărul de angajaţi la CFR a scăzut mult. Cu câteva excepţii, investiţiile nu au fost pe măsura nevoilor. (..) Nimeni nu doreşte să desfiinţeze spitale, să dea oameni afară, din contră, se doreşte un act medical mai bun”, a declarat Sorin Grindeanu, miercuri seară, la Prima News.

Ministrul Transporturilor susține că atât pe el, cât și pe cei care ar prelua spitalele respective îi interesează actul medical în sine, mai ales că majoritatea spitalelor au fost subfinanțate și nu au dispus de bani pentru aparatură.

La Timișoara, susține Sorin Grindeanu, Universitatea de Medicină și primăria ar fi interesate să preia spitalul CFR.

„Ştiu că multe universităţi de medicină şi-au arătat disponibilitatea de a prelua aceste spitale în oraşe cu tradiţie, şi Oradea şi Târgu Mureş, de asemenea, autorităţile locale, primăria Timişoara”, a adăugat ministrul Sorin Grindeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)