„Statul bărbaților fără femei. Visul oricăror talibani”. Nicio femeie n-a fost văzută pe scenă la Iași, la festivitatea de Ziua Unirii Principatelor (FOTO)

„Statul bărbaților fără femei. Visul oricăror talibani”. Nicio femeie n-a fost văzută pe scenă la Iași, la festivitatea de Ziua Unirii Principatelor (FOTO)
Nicio femeie nu se vede pe scenă la festivitatea din Iași dedicată Zilei Unirii Principatelor. Sursă foto: Mihaela Miroiu / Facebook

Nicio femeie nu s-a văzut pe scenă, la ceremonia desfășurată în Iași de Ziua Unirii Principatelor. Au fost prezenți numeroși politicieni din oraș, dar și de la nivel central, inclusiv Nicoale Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD). O parte au susținut discursuri. Printre ei, însă, nu se vedea nici măcar o femeie.

Nicio femeie nu a fost văzută pe scena din Iași, de Ziua Unirii Principatelor

„Statul bărbaților fără femei. Visul oricăror talibani. Toți unul si unul. Urmează depuneri de coroane, fanfară, hora și plăcintele”, a scris Mihaela Miroiu, scriitoare și cunoscută activistă pentru drepturile omului, într-o postare pe Facebook.

Aceasta a mai susținut ironic faptul că miniștrii erau așezați în spatele capilor bisericii, la o ceremonie în care e invocată încoronarea lui Alexandru Ioan Cuza, „știți voi, ăla care a promulgat legea secularizării averilor bisericești”.

Și alții au remarcat ironic lipsa femeilor de pe scena respectivă:

La eveniment au susținut discursuri mai mulți politicieni, între care premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților. Cu toții au fost huiduiți.

Guvernul României are doar doi miniștri femei

Amintim că Guvernul României are doar doi miniștri femei – Gabriela Firea, ministrul Familiei, și Ligia Deca, ministrul Educației.

Asta deși decidenții vorbesc constant despre rolul pe care femeile ar trebui să-l aibă în politică.

„Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor, un pas important în construirea unei lumi fără discriminare. Mai mult, participarea și leadershipul depline, egale și semnificative ale femeilor în toate domeniile stau la baza valorilor societăților democratice”, susținea președintele Klaus Iohannis, în contextul unui summit pe această temă.

Urmăriți B1TV.ro și pe