Stelian Ion: Motivele remanierii nu au fost explicate. Substratul e numirea procurorilor de rang înalt / Blocarea proiectului SIIJ în Parlament e opera în principal a UDMR / PNDL 3 e o invitație la furt din banul public (VIDEO)

Stelian Ion: Motivele remanierii nu au fost explicate. Substratul e numirea procurorilor de rang înalt / Blocarea proiectului SIIJ în Parlament e opera în principal a UDMR / PNDL 3 e o invitație la furt din banul public (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Stelian Ion (USR PLUS) a declarat că pleacă de la Ministerul Justiției cu fruntea sus. El a spus că premierul Florin Cîțu nu respectă Constituția, legile țării, programul de guvernare, cuvântul dat  și pe colegii de coaliție. A mai spus, de asemenea, că neavizarea proiectului privind PNDL 3 a fost doar un pretext al demiterii: „Substratul e numirea procurorilor de rang înalt, o miză pentru unii. Miza noastră a fost doar transparența, să asigurăm independența procurorilor și a justiției”. Cât despre PNDL 3, programul mult lăudat de PNL, Stelian Ion susține că acesta nu e despre dezvoltarea României, cum pretind liberalii, ci e o invitație la furt din banul public.

Stelian Ion (USR PLUS) declarații la plecarea din Ministerul Justiției

„E un mandat întrerupt intempestiv de premierul Cîțu. Plec de la Minister cu fruntea sus, am făcut ce trebuia să fac. Blocarea proiectului SIIJ în Parlament e opera în principal a UDMR și a neimplăcării altor lideri politici. Deși Cîțu spune că s-a implicat și a folosit toate pârghiile, cred că asa e destul de departe de adevăr.

Motivele remanierii nu au fost explicate. Au fost doar pretexte legate de avizarea pe un proiect. Lucrurile s-au desluișit și s-a văzut că propiectul nu ajunsese la Minister. Dincolo de caracterul său inadecvat, de faptul că e un proiect păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltarea României,  ci mai degrabă o invitație la furt din banul public.

Substratul e numirea procurorilor de rang înalt, o miză pentru unii. Miza noastră a fost doar transparența, să asigurăm independența procurorilor și a justiției.

Din păcate, premierul Cîțu nu e un partener loial, nu e un lider care să unească, să țină coaliția aproape, care să înțeleagă prioritățile, nu merge pe prioritățile din programul de guverare, cum și-a asumat, nu-și respectă colegii de guvernare, nu-și respectă cuvântul și are un respect redus față de lege și de Constituție. Lucrurile întâmplate poate în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat sunt relevante în sensul că și acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranță la respectarea regulilor și a cuvântului dat”, a declarat Stelian Ion.