Tanczos Barna susține că nu se va ajunge la vânarea urșilor: „Nu e niciun prinț, nici rege, nici vânător care vine o dată pe an să împuște o rață, o gâscă, un cerb, un urs” (VIDEO)

Tanczos Barna susține că nu se va ajunge la vânarea urșilor: „Nu e niciun prinț, nici rege, nici vânător care vine o dată pe an să împuște o rață, o gâscă, un cerb, un urs” (VIDEO)

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a dat asigurări că intervențiile în cazul urșilor agresivi nu se vor transforma în vânătoare. Acesta a subliniat că intervenția se va face strict în localitate, acolo unde ursul e agresiv, nu în habitatul său natural, și că operațiunea se va realiza gradual, deci nu se va trece direct la împușcarea animalului. Intervenția, a mai spus ministrul, va fi realizată de personalul tehnic specializat al asociației de vânătoare, însoțit de jandarmi.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna susține că urșii nu vor fi vânați

„Vânătoarea e o activitate care se practică în habitatul natural al animalelor sălbatice. În niciun caz intervenția echipei de jandarmi cu vânătorul nu se poate numi vânătoare dacă acest lucru se întâmpă într-o localitate.

Dacă avem aceste încadrări pe categorii de risc, nu poate nici jandarmul, nici vânătorul să intervină direct prin împușcare dacă nu se poate încadra situația respectivă la un risc ridicat.

Nu se poate interveni decât prin personalul tehnic specializat, personalul angajat al asociației de vânătoare. Nu e niciun prinț, nici rege, nici vânător care vine o dată pe an să împuște o rață, o gâscă, un cerb, un urs.

Nu e vânătoare pentru că aceste contracte de prestări servicii se pot baza strict pe personalul tehnic de specialitate. Se va interveni doar în intravilan, doar pentru eliminarea unui risc și nu se va duce nimeni acolo dacă nu e un apel 112 și dacă cineva nu ne pericol”, a declarat ministrul Tanczos Barna, pentru B1 TV.

Ultima oră