Un deputat PNL îi cere demisia lui Tanczos Barna după incidentul de la hochei. Adrian Cozma: Comportamentul său, incalificabil. Nu este la primul derapaj (VIDEO)

Un deputat PNL îi cere demisia lui Tanczos Barna după incidentul de la hochei. Adrian Cozma: Comportamentul său, incalificabil. Nu este la primul derapaj (VIDEO)
Foto: Facebook @ Adrian Cozma

Deputatul PNL Adrian Cozma a cerut demisia lui Tanczos Barna din funcția de ministru al Mediului, în contextul în care politicianul UDMR a stat în zona galeriei ungare la meciul de hochei dintre România și Ungaria și „a girat” controversatul moment în care jucătorii echipei noastre naționale au intonat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc.

„Comportamentul domnului Barna este incalificabil”, a subliniat liberalul, marți seară, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Adrian Cozma (PNL) îi cere demisia lui Tanczos Barna de la Ministerul Mediului după incidentul de la hochei

Întrebat de ce consideră că Tanczos Barna ar trebui să plece din Guvernul României, deputatul PNL a explicat: „În primul rând, cred că toată lumea știe că domnul Tanczos Barna nu este un simplu cetățean, este ministru în Guvernul României și, dacă se află în tramvai sau se află pe stradă, sau la un meci, sau în minister, dânsul este ministru, un demnitar al României. Comportamentul domnului Barna este incalificabil. Toată comunicarea lui, și aici aș vrea să fiți foarte atenți și urmăriți un pic comunicarea lui publică, toată comunicarea lui de ministru este în jurul apartenenței lui etnice, iar statutul de ministru al României impune o anumită ținută, și asta, dacă e să o analizăm serios, nu mi se pare deloc în regulă acest comportament”.

„Dânsul nu se comportă ca un ministru în Guvernul României. Domnul Barna trebuie să reprezinte România, nu Ținutul Secuiesc sau Satu Mare, sau București, reprezintă România. Noi trebuie să nu cădem în minimalizarea simbolurilor țării, iar ceea ce s-a întâmplat acolo, la acel meci, de fapt este o ofensă adusă statului român”, a adăugat Adrian Cozma.

Întrebat ce l-a nemulțumit mai concret, faptul că ministrul a stat de partea galeriei ungare sau mai degrabă că a fost acolo când echipa națională a României de hochei masculin a intonat așa-zisul imn secuiesc, liberalul a afirmat: „Toate aceste lucruri contează. În primul rând, a stat, da, într-adevăr, de partea galeriei Ungariei, dar nu acesta este cel mai important element, ci faptul că dânsul a girat ceea ce s-a întâmplat acolo, a intonat imnul secuiesc alături de echipă”.

„Nu este la primul derapaj domnul Barna. Acest lucru trebuie să îl evidențiem, dânsul nu este la primul derapaj. Sigur că este foarte grav acest lucru, dar simbolurile, limba și tot ce ține de identitatea noastră ca țară sunt foarte importante pentru un demnitar român, sau așa ar trebui să fie”, a mai spus deputatul PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe