VIDEO. Primarul din Călinești, filmat când încerca să îi intimideze pe cei care strâng semnături să îl demită: „De unde ești, măi derbedeule? Al cui ești?” / Mihai Georgescu e acuzat de hărțuire sexuală

VIDEO. Primarul din Călinești, filmat când încerca să îi intimideze pe cei care strâng semnături să îl demită: „De unde ești, măi derbedeule? Al cui ești?” / Mihai Georgescu e acuzat de hărțuire sexuală

Primarul din comuna argeșeană Călinești, Mihai Georgescu, a fost surprins în timp ce încerca să îi intimideze pe cetățenii care strângeau semnături pentru organizarea unui referendum ca să îl demită din funcție.

La începutul săptămânii, edilul fusese reținut sub acuzația că și-ar fi folosit funcția în scop sexual, în condițiile în care ar fi cerut favoruri sexuale de la o femeie ca să îi ofere un loc de muncă.

Liderul PNL Argeș, Alina Gorghiu, anunțase în direct pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, că declanșează procedura pentru strângere de semnături. „Nu avem cum să acceptăm hărțuiri sexuale în instituții”, sublinia liberala.

PSD Argeș s-a delimitat la rândul său de Mihai Georgescu, pe care l-a exclus din partid în ziua în care a fost adus în fața instanței.

Primarul din Călinești încerca să îi intimideze pe cei care strâng semnături să îl demită

O filmare arată că edilul a încercat să îi intimideze pe cetățenii care se ocupau de strângerea semnăturilor necesare pentru declanșarea referendumului de demitere.

„De unde ești, măi derbedeule? Ia spune, de unde ești? Păi de unde sunt? Ia, întrebați-i! Ia, sună la 112 să vină Poliția, să vedem că minte lumea”, le-a spus primarul, într-un schimb aprins de replici cu cei care strângeau semnături și cu câțiva trecători.

Când una dintre persoanele în cauză i-a transmis că doresc să facă un referendum în urma acțiunilor pe care le-a făcut, Mihai Georgescu a răspuns: „Care acțiuni, mă? Băi, de unde știi tu adevărul? Nu ți-e, mă, rușine, derbedeule?”.

Cetățeanul i-a atras atenția că există și o înregistrare audio cu momentul în care ar fi cerut favoruri sexuale de la o femeie pentru a o angaja.

„Înregistrare? Ce ești tu, mă, procuror? Cine te plătește, mă? Doamnă, ia, uitați-i, demisia… Îi trimit ăia care au luat 300 de voturi, PNL. La PNL n-au făcut nimic. A venit un primar care face treabă și acum vor să îl demită ei. Bă, vă faceți de ocară, de oprobriu public!”, a mai spus primarul din Călinești.

La un moment dat, Mihai Georgescu a început să îi chestioneze „ai cui sunt”.

„Cine ești, mă, tu? E la primărie, mă derbedeule! De unde ești, al cui ești tu? Ia, zi, al cui ești? Să vină Poliția! Doamnă, nu mai semnați!”, a mai spus el, printre altele.

Urmăriți B1TV.ro și pe