Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare

Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
Foto: Facebook

Pandemia de coronavirus a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă, susține premierul ungar Viktor Orban în scrisoarea pe care i-a transmis-o lui Nicolae Ciucă ca să îl felicite pentru învestire, potrivit MTI preluată de Agerpres.

Premierul Ungariei, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă

Șeful biroului de presă al premierului ungar a anunțat că Viktor Orban i-a transmis o scrisoare lui Nicolae Ciucă cu ocazia învestirii în funcția de prim-ministru. În mesajul de felicitare, liderul de la Budapesta i-a transmis omologului său român că, în ciuda provocărilor din ultimii doi ani, Ungaria și România au reușit să mențină dinamica din cooperarea lor.

Pandemia de COVID-19, spune Viktor Orban, a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă.

Premierul ungar s-a arătat convins că Budapesta și Bucureștiul își pot aprofunda relațiile prin intensificarea cooperării economice, energetice și în transporturi, precum și că își pot consolida dialogul politic pe teme bilaterale și europene.

Viktor Orban, încântat de prezența UDMR la guvernare

Prim-ministrul ungar s-a declarat încântat că UDMR, formațiunea etnicilor maghiari din România, face parte din noua coaliție de guvernare. Viktor Orban spune că partidul condus de Kelemen Hunor va aduce valoare adăugată prin experiența și prin profesionalismul său.

De altfel, vicepremierul Kelemen Hunor declara la momentul învestirii că UDMR poate să protejeze „mai eficient interesele comunității maghiare din interiorul Guvernului”, decât ar fi făcut-o din opoziție.

„Desigur, nu vom fi un element decorativ, am avut condiții pentru intrarea la guvernare. UDMR și-a păstrat portofoliile și funcția de viceprim-ministru. Totodată, a obținut ca partenerii din coaliție să preia câteva din prevederile incluse de noi în programul de guvernare din 2020, referitoare la protejarea drepturilor minorităților, adoptarea Legii statutului minorităților, învățământul în limba maternă și folosirea limbii materne. În foarte multe localități este asigurată, deja, prin Hotărâre de Guvern, folosirea simbolurilor locale și vom continua această inițiativă”, afirma președintele UDMR.