Virgil Popescu, despre măștile neconforme: Raportul cu neregulile constatate de ANPC pleacă spre Parchetul General

Virgil Popescu, despre măștile neconforme: Raportul cu neregulile constatate de ANPC pleacă spre Parchetul General
Foto: Facebook

Ministrul Economiei,Energiei și Mediului de Afaceri , Virgil Popescu, a anunțat joi, 26 noiembrie, că măştile care nu protejează împotriva virusului Covid-19au fost retrase de pe piaţă de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), iar raportul cu neregulile constatate şi sancţionate a fost trimis cătreParchetul General.

”Măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către cei de la ANPC”

”Așa cum am mai spus, protejarea populației este prioritară. De aceea, românii au dreptul să știe că ne preocupăm de acest aspect și, cu ajutorul celor de la ANPC, supraveghem piața pentru siguranța fiecăruia dintre noi.

Un fost ministru PSD, pe care nu îl recomandă mai nimic, în afară de faptul că a învățat să manipuleze, ca orice social democrat autentic, speculează teama românilor! Să vă fie rușine că faceți asta!

Mesajul meu pentru cetățeni: măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către cei de la ANPC și, mai mult chiar, au fost aplicate și amenzi, celor care nu au respectat legea. Nu ascundem sub preș nimic, așa cum sunt obișnuiți social democrații să facă! Românii trebuie să știe că sunt protejați. Și, repet, îi îndemn pe români să caute măști produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă!

P.S. Raportul neregulilor constatate și sancționate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General.”,a scris Virgil Popescu, joi, pe pagina sa de Facebook.

”S-au dat amenzi de 18 milioane de lei”

Cu o zi în urmă, Virgil Popescua precizat că, în urma controalelor făcute de ANPC, s-au găsit nenumărate nereguli.Potrivit acestuia, ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianţi care aveau la raftmăşti neconforme.

”S-au dat amenzi de 18 milioane de lei tuturor, și hipermarketurilor, și farmaciilor, și depozitelor, pentru că nu mi s-a părut normal ca tu, hipermarket, sau tu, farmacie, să accepți la vânzare – chiar dacă responsabilitatea până la urmă e a celui care îți vinde marfa, a importatorului – produse non-conforme, iar dacă în hipermarket nu este brandul de farmacie, în farmacie este exclus să faci așa ceva, pentru că farmacia e un brand de sănătate și nu poți să îți permiți ca într-un brand de sănătate tu să vinzi o mască, care nu e nici mască medicinală, de uz medical, dar nu este nici mască de protecție. (…)Au fost la vânzare măști neconforme, ele au fost oprite și vorbim de peste 20 de milioane de măști. Au fost oprite la comercializare, s-au dat amenzi”,a subliniat demnitarul, miercuri seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.