Vlad Voiculescu, după ce PSD i-a cerut demisia pentru tragedia de la ”Balș”: Firea e direct responsabilă de situația termoficării, iar Streinu-Cercel a fost 28 de ani manager la institut (VIDEO)

Vlad Voiculescu, după ce PSD i-a cerut demisia pentru tragedia de la ”Balș”: Firea e direct responsabilă de situația termoficării, iar Streinu-Cercel a fost 28 de ani manager la institut (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu răspunde dur după ce Opoziția i-a cerut demisia pentru tragedia de la ”Matei Balș”. Ministrul Sănătății consideră interesant faptul că este criticat tocmai de un partid precum PSD. Voiculescu susţine că, dacă a fost o problemă legată de căldură, aceasta „este la PSD”, dat fiind că Gabriela Firea a fost primar, iar „patru ani de zile nu s-a întâmplat numic”.

Ministrul Sănătății mai spune că nu are nicio resposabilitate pentru dezastrul de la ”Matei Balș”, în condițiile în care Institutul a fost controlat ani de zile de PSD-istul Adrian Streinu Cercel, iar Capitala a fost condusă până acum puțin timp tot de social-democrați.

Reacția lui Vlad Voiculescu, după ce PSD-iștii i-au cerut demisia

„Dacă a fost o problemă legată de căldură, atunci cred că problema este la PSD. Dacă a fost o problemă legată de o investiţie făcută prost, sau nefăcută, problema este de asemenea la PSD.

Ideea că cineva din PSD, oricine, respectiv preşedintele partidului mi-ar cere mie demisia sau lui Nicuşor Dan este, aş spune, o glumă proastă, dar nu ştiu cui îi arde de glume când situaţia este asta care este şi când în accidentul ăsta au murit oameni”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru Prima TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Sănătăţii consideră ”interesant” faptul că un partid precum PSD îi cere demisia după incendiul de la Institutul ”Matei Balş”, în condiţiile în care Gabriela Firea este principala responsabilă pentru situaţia termoficării din Capitală.

„PSD mi-a cerut demisia şi e foarte interesant şi folosesc cuvântul „interesant” în mod expres. Un partid precum PSD cere demisia, a mea, şi am văzut că este o linie de atac, de asemenea, la Nicuşor Dan, pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situaţia termoficării din Bucureşti. Patru ani de zile nu s-a întâmplat nimic.

Domnul Streinu Cercel, care este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, la acelaşi partid care-mi cere demisia, a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani”, a mai afirmat Voiculescu.

Întrebat dacă, în opinia sa, Primarul General al Capitalei are vreo vină în ceea ce priveşte incendiul de la Institutul ”Matei Balş”, ministrul Sănătăţii a răspuns că este „nerezonabil” să-i se reproșeze ceva lui Nicusor Dan.

„Nu. E nerezonabil, e pur şi simplu nerezonabil să te aştepţi de la cineva ca în trei luni să repare sistemul de termoficare din Bucureşti. Am fost acolo, am fost în Consiliul General, am înţeles care este situaţia Termoenergetica şi care sunt problemele care da, pot duce inclusiv la lipsa căldurii şi a apei calde pentru un spital şi asta este extrem de grav”, a mai spus ministrul.

Vlad Voiculescu: Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine

Tot acum, Vlad Voiculescu a susținut că: „Până în 2024, vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile. La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi, pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu”.

Ministrul Sănătății a vorbit apoi în termeni duri despre starea spitalelor din România: „Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo”.