Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României

Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României
Foto: Facebook @ Adrian Mutu

Răzvan Burleanu, președintele FRF, s-a înțeles cu Adrian Mutu, pentru a prelua echipa națională de fotbal a României. „Briliantul” îl va înlocui pe Mirel Rădoi, care a ratat calificarea la dublul baraj pentru Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar.

Ultima echipă pregătită de către Mutu a fost FC Universitatea Craiova, unde nu a înregistrat rezultate satisfăcătoare. Din mai până în octombrie a antrenat Mutu trupa din Oltenia, a familiei Mititelu. În total, fostul jucător de la Fiorentina, Chelsea și Juventus a stat pe banca celor de la Craiovei în 12 meciuri, în care a înregistrat o medie de 1 gol pe meci. De asemenea, fostul atacant a mai pregătit naționala U21 pentru 7 meciuri. Trei dintre meciuri le-a bifat la EURO, unde „tricolorii” nu au reușit să-și atingă obiectivul, adică trecerea de faza grupelor.

O singură echipă a mai antrenat Mutu înainte de a prelua naționala de tineret, echipa a doua a arabilor de la Al Wahda.

FRF, refuzată de trei antrenori apreciați de suporteri

Varianta Mutu reprezintă o altă surpriză a lui Răzvan Burleanu, după Cristoph Daum, Cosmin Contra și Mirel Rădoi. De fiecare dată, variantele favorite ale suporterilor au fost Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Victor Pițurcă, Ladislau Boloni, Gică Hagi, Marius Șumudică și Cosmin Olăroiu, dar FRF a semnat cu antrenori „outsideri”.

După despărțirea de Mirel Rădoi, fostul selecționer, Hagi, Lucescu Jr. și Petrescu nu s-au înțeles cu FRF, la negocieri.

După ce va semna noul contract cu FRF, Adrian Mutu va debuta ca selecționer al echipei de seniori a României abia la finalul lunii martie 2022. Primele partide oficiale sunt programate în iunie, în grupele Nations League, care vor fi stabilite în urma unei trageri la sorți, programată pentru finalul lui 2021.