ŞOC la Turneul Campionilor: La doar 21 de ani, Alexander Zverev l-a SPULBERAT pe Djokovic în finală, după ce trecuse şi de Federer (FOTO, VIDEO)

ŞOC la Turneul Campionilor: La doar 21 de ani, Alexander Zverev l-a SPULBERAT pe Djokovic în finală, după ce trecuse şi de Federer (FOTO, VIDEO)

Surpriză imensă în finala Turneului Campionilor! Germanul Alexander Zverev (5 ATP) l-a învins duminică pe marele favorit, sârbul Novak Djokovic(1 ATP), în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-3, şi a câştigat în premieră competiţia.

Meciul a durat 80 de minute.

Neamţul, în vârstă de doar 21 de ani, devine cel mai tânăr câştigător al Turneului Campionilor de la la Juan Martin del Potro încoace (2009). Mai mult, el este primul jucător de tenis din Germania care câştigă ATP Finals de la Boris Becker în 1995, potrivit telekomsport.ro.

În 2008, „Nole”câştiga Turneul Campionilor, tot la vârsta de 21 de ani.

Prestaţia extraordinară a lui Zverev vine după ce sâmbătă, în semifinale, germanul l-a învins şi pe marele campion elveţian (3 ATP), în două seturi, cu scorul de 7-5, 7-6 (5).

De notat că cei doi, Zverev şi Djokovic, se mai întâlniseră şi în faza grupelor, când sârbul reușise să treacă lejer de neamţ, cu scorul de 6-4, 6-1.

Alexander Zverev s-a aflat, anul acesta, la cea de-a doua participare la turneul de la Londra.

Zverev va primi 2.509.000 dolari şi 1.300 de puncte ATP şi va încheia anul pe locul 4 ATP, pentru a doua oară consecutiv.
Djokovic va primi 1.838.000 de dolari şi 1.000 de puncte ATP şi va încheia anul pe locul I.

Puteţi urmări AICI imagini cu cele mai importante momente din finala Turneului Campionilor.