Anghel Iordănescu, atac dur la adresa șefului Școlii de Antrenori: „Dacă mă iau după Burchel, nici Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor”

Anghel Iordănescu, atac dur la adresa șefului Școlii de Antrenori: „Dacă mă iau după Burchel, nici Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor”
Anghel Iordănescu, atac dur la adresa șefului Școlii de Antrenori: „Dacă mă iau după Burchel, nici Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor”, sursă foto: captură YT

Fostul mare antrenor al echipei naționale a ținut să îl critice dur pe Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori.

Burchel a cerut suspendarea lui Mihai Pintilii, din cauza faptului că „antrenorul” de la FCSB nu are licență PRO și dă indicații în timpul partidelor roș-albaștrilor

Din acel moment, s-a iscat un conflict imens intre cei doi oameni de fotbal, iar Anghel Iordănescu a ținut acum să comenteze pe seama acestui fapt.

„Nu aș vrea să intru în polemică, îl respect foarte mult pe Mihai Pintilii și țin foarte mult la el. Sunt convins că va fi un antrenor bun. Nu știu ce licență a făcut și de unde a luat-o, din Moldova.

Dacă mă iau după Burchel, nici Mircea Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor! Pentru că am luat carnetul de antrenor acum ceva ani, când am făcut o școală la federație cu regretatul Cornel Drăgușin. Practic acel carnet de antrenor nu este valabil! Asta nu pot să înțeleg!

Școala de antrenori te ordonează și îți clarifică gândurile! Cu cât participi la mai multe cursuri, simpozioane, conferințe… Cred că am stat de mă săturasem și la UEFA și FIFA. Dar poate și federația a greșit că a tolerat astfel de lucruri până acum.

Trebuie să se ia decizia să se stopeze aceste lucruri. Vă repet, din punctul meu de vedere e mult pentru un jucător de fotbal să stea 5-8 ani până să ajungă la prima divizie. Maxim trei ani, doi ani dacă ar fi după mine!”, a spus Iordănescu, citat de fanatik.ro.

Helmut Duckadam sare în apărarea lui Mihai Pintilii

Fostul portar român crede că șeful Școlii de Antrenori vrea doar să se folosească de Mihai Pintilii și „să își facă imagine” pe spatele acestuia în urma scandalului.

„Până nu a apărut cazul Pintilii s-a uitat de celelalte cazuri, care sunt aproape identice. Cred că Burchel vrea să-și facă imagine pe spatele lui Pintilii. Mă repet, aceste probleme trebuiau rezolvate cu ani în urmă şi aplicate. Dar, din păcate, federaţia a închis ochii, iar acum când a apărut cazul Pintilii şi declaraţiile domnului Becali, ei s-au sesizat şi au fost deranjaţi.

Din păcate, FCSB face rating şi atunci toată problema este pe Pintilii, pe săracul Pintilii. Eu cred că legea ar trebui să se aplice la toată lumea la fel. Atunci, cea mai mare greşeală e la federaţie, care nu aplică regulamentul aşa cum trebuie”, a spus Helmuth Duckadam, la Orange Sport.

Urmăriți B1TV.ro și pe