Bianca Andreescu, anunț de ultim moment: „Nu voi participa la Australian Open”

Bianca Andreescu, anunț de ultim moment: „Nu voi participa la Australian Open”
Bianca Andreescu / Foto: @biancaandreescu (Instagram)

Sportiva Bianca Andreescu a anunțat că nu va participat la turneul de tenis „Australian Open 2022”, deoarece aceasta are nevoie să se recupereze „fizic și psihic” după acest sezon foarte greu, mai ales după problemele de sănătate ale bunicii din România care s-a infectat cu COVID-19, arată publicația gsp.ro

Bianca Andreescu nu va participa la Australian Open

„După cum știți, ultimii doi ani au fost foarte dificili pentru mine din mai multe motive. Anul acesta a fost în mod special dificil, fiindcă am petrecut multe săptămâni în izolare, care m-au afectat enorm – atât mental, cât și psihic. În plus, bunica mea a stat mai multe săptămâni la ATI din cauza infecției cu COVID, ceea ce m-a afectat foarte mult.

În multe zile, nu îmi veneam în fire, mai ales când mă antrenam și/sau jucam în meciuri oficiale. Aveam senzația că am întreaga lume pe umeri. Nu mă putea detașa de ce se întâmpla în afara terenului. Simțeam suferința colectivă și zbuciumul din jur, iar asta mă afecta.”, a declarat sportiva.

De asemenea, acesata a fost și ea infectată cu virusul Sars-Cov-2, în luna aprilie, moment în care a ratat turnetul WTA de la Madrid.

„Vreau să îmi acord mai mult timp să-mi revin, să mă refac și să cresc din experiența asta (oricât de clișeu sună). Vreau să continui cu munca caritabilă, să ofer lucruri celorlați și să lucrez la mine însumi, fiindcă știu că dacă fac toate acestea, mă voi întoarce și mai puternică.

Deci nu voi începe sezonul în Australia, îmi voi lua timp suplimentar să reflectez, să mă antrenez și să fiu gata pentru sezonul 2022”, a scris Bianca Andreescu, campioană la US Open 2019, pe rețelele de socializare.