Răzvan Burleanu cere dezafilierea propriilor cluburi, care au funcționat fără acte: Ce sumă colosală a cheltuit ilegal FRF cu proiectul Centrelor de Excelență 

Răzvan Burleanu cere dezafilierea propriilor cluburi, care au funcționat fără acte: Ce sumă colosală a cheltuit ilegal FRF cu proiectul Centrelor de Excelență 

Răzvan Burleanu cere dezafilierea definitivă a trei din cele patru Cluburi de Excelenţă pentru juniori cu înființarea cărora s-a mândit în timpul mandatului său la conducerea Federației Române de Fotbal, informează ProSport.

Actualul președinte al FRF a inclus pe ordinea de zi a Adunării Generale din 18 aprilie cererea de dezafiliere pentru Asociaţia Centrul Regional de Excelenţă Târgu Mureş, Asociaţia Centrul Regional de Excelenţă Timişoara şi Club Sportiv Centrul Regional de Excelenţă Deva. Asta după ce, în ultimii trei ani Federația a investit în aceste proiecte aproximativ 2.000.000 (500.000 de euro în 2015, 1.000.000 de euro în 2016, 500.000 de euro în 2017), potrivit sursei citate. Al patrulea astfel de Centru de Excelență, deschis la Buzău, a fost închis de FRF încă de anul trecut.

Pentru Răzvan Burleanu, deschiderea acestor centre a reprezentat un fel de „Perlă a Coroanei“, acestea fiind prezentate ca pe nişte nuclee unde urmau să fie concentraţi toţi jucătorii de valoare din zonele respective, potrivit sursei citate.

În urmă cu patru ani, Burleanu anunța că până în 2018 urmau să se înființeze opt astfel de centre, ulterior fiind alese doar patru. Proiectele urmau să fie finanţate de FRF în colaborare cu autorităţile locale.

Problemele au apărut însă la scurt timp, fiind legate mai ales de punerea în aplicare a proiectelor. Astfel, cluburile nu s-au arătat dispuse să-și lase cei mai buni juniori pe mâna FRF și nici nu a existat un cadru legal referitor la cofinanțările pe care primăriile trebuiau să le acorde acestor centre de excelență.

De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului nu a acordat Certificate de Identitate Sportivă acestor centre. Cu toate acestea, cluburile au fost afiliate provizoriu la FRF, iar federaţia a continuat să le finanţeze cu sute de mii de euro în fiecare an.

Ulterior însă au apărut decizii definitive ale instanțelor, prin care se confirma faptul că aceste cluburi funcționau ilegal.

În aceste condiții, sursa citată precizează că dacă își va menține funcția după alegerile din 18 aprilie, Răzvan Burleanu va avea o problemă serioasă în a reuşi să „îngroape” gaura financiară lăsată de aceste cluburi.

”Dacă va pierde alegerile şi succesorul său va fi interesat să răscolească în contabilitate aşa cum face Burleanu azi cu documentele semnate în urmă cu 10 ani de Lupescu, atunci situaţia va deveni foarte grea pentru actualul preşedinte”, mai arată jurnaliștii de la ProSport.