Scandal după tragerea la sorți a grupele pentru EURO: Hagi și „Generația de Aur” nu au fost invitați la eveniment. Cristi Balaj depune plângere la UEFA pentru că a fost interzis de Burleanu

Scandal după tragerea la sorți a grupele pentru EURO: Hagi și Generația de Aur nu au fost invitați la eveniment. Cristi Balaj depune plângere la UEFA pentru că a fost interzis de Burleanu
Foto: Hepta.ro

Bucureștiul a avut sâmbătă onoarea de a găzdui tragerea la sorți ale grupelor Campionatului European din 2020, care va fi găzduit și de țara noastră. Dacă fotbalul european a fost reprezentat de cele mai mari nume care au călcat pe teren, fotbaliștii care au făcut istorie în tricoul naționalei nu au fost primiți.

Totul se pare din dorința președintelui FRF, Răzvan Burleanu, care nu înainte războaiele personale din trecut nici de dragul unor evenimente de amploarea celui care a avut loc sâmbătă.

Astfel, membrii „Generația de Aur” care a ținut România cu sufletul la gură nopți întregi cu ocazia Mondialului din 1994 nu a avut loc pentru evenimentul lui Burleanu. Nici măcar, Gheorghe Hagi, nume sinonim cu România în întreaga lume, nu a participat la eveniment.

Singurii fotbaliști de legendă ai României prezenți la eveniment au fost Miodrag Belodedici, din calitatea de angajat FRF, și Gheorghe Popescu, pentru că este ambasador al competiției.

De altfel, foști fotbaliști precum Dan Petrescu sau Viorel Moldovan au recunoscut deschis că nu au fost invitați de către FRF pentru a participa la eveniment.

În schimb, au fost prezenţi la eveniment Aurel Braşoveanu, Bogdan Bălănescu, Valeriu Argăseală şi o parte însemnată a Comisiei Tehnice a FRF.

Felul în care Răzvan Burleanu a făcut lista de invitați l-a adus și în atenția UEFA. Totul după ce fostul arbitru Cristi Balaj, în prezent președintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping România, a anunțat că va face o sesizare pentru că a fost interzis la eveniment.

„De fiecare dată când FRF a avut un eveniment, un curs, un seminar, şi au venit antrenori sau oameni din lumea fotbalului şi au solicitat ajutorul, am răspuns prezent fără nicio problemă. Chiar dacă Cristi Balaj l-a votat pe Lupescu când a fost preşedinte la AJF, dacă lucrez la Agenţia Naţională Antidoping aici trebuie să sprijin tot ce înseamnă sportul românesc, tot ce înseamnă România. Am aflat de la persoana respectivă, la 5 jumate dimineaţa, eu plecam la Paris, ea mergea în Eindhoven, şi m-a sunat că m-a văzut prin aeroport.

Zice >. Joi a fost discuţia. >. Zice >. >. >. A spus >.

Intenţionat nu m-au invitat. Instituţional trebuie să colaborez. Eu nu am absolut nimic. Dacă votez un preşedinte de ţară şi iese celălalt nu înseamnă că trebuie să părăsesc România. Nu e nici federaţia ta, nu ai construit-o tu, nu ai câştigat-o sau ai moştenit-o de la părinţii tăi. Sunt dezamăgit de modul cum ne tratează. Că nu mă inviţi pe mine, Cristi Balaj, trebuia să spui domne invităm ANAD pe Doina Melinte! Să fie clar, o să scriu la UEFA”, a povestit Cristi Balaj, la Telekom Sport.

Urmăriți B1TV.ro și pe