Camelia Potec: David Popovici este foarte concentrat pentru ce are de făcut / Nu a fost susținut doar de familie pe drumul acesta / Sportul trebuie să devină prioritate națională (VIDEO)

Camelia Potec: David Popovici este foarte concentrat pentru ce are de făcut / Nu a fost susținut doar de familie pe drumul acesta / Sportul trebuie să devină prioritate națională (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mathias Bergeld

Sportul trebuie să devină prioritate națională, a declarat Camelia Potec, fostă campioană olimpică și actuală președintă a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, acolo unde a oferit detalii de culise despre victoria istorică pe care a bifat-o David Popovici.

Camelia Potec (FRNPM), pe B1 TV, despre triumful lui David Popovici și nevoia ca sportul să devină „prioritate națională”

Întrebată cum este David Popovici în acest momente, fosta mare sportivă a spus: „David, în aceste momente, este foarte concentrat pentru ce are de făcut. A fost foarte bucuros aseară. Ne-am bucurat împreună acolo, la bazin, în timp ce își făcea recuperarea, în timp ce, bineînțeles, își bea sucul de recuperare, deshidratat după efortul depus, în timp ce a fost la anti-doping, la festivitatea de premiere și la conferința de presă organizată de către Federația Internațională”.

„Au fost momente frumoase. Ne-am bucurat cu toții, dar după ce s-a plecat de la bazin David a mâncat, a tras linie și s-a gândit că trebuie să se odihnească pentru o nouă cursă. Iată că astăzi David s-a întors în bazin la fel de concentrat – cum a fost acum două zile când a luat startul la proba de 200 de metri în calificări – din postura de concurent la proba de 100 liber, și nu campion mondial de la 200”, a continuat Camelia Potec.

Camelia Potec a cucerit aurul olimpic în 2004, la Atena, tocmai la proba care l-a făcut campion mondial luni seară pe David Popovici, și anume 200 de metri liber.

Președinta FRNPM consideră că în România sportul „nu este trasat cum ar trebui sau cum este trasat în alte țări”.

„Nu este prioritate națională. Am susținut și susțin în continuare că sportul trebuie să devină prioritate națională. Ați văzut ce înseamnă un astfel de rezultat în rândul românilor”, a punctat fosta campioană olimpică.

Pe de altă parte, ea a explicat că David Popovici „nu a fost susținut doar de familie pe drumul acesta”.

„Este adevărat că David a fost acum promovat, bineînțeles, datorită rezultatelor pe care le-a avut extraordinare, dar noi am încercat să îl promovăm pe David încă de acum patru ani de zile, când a devenit de la campion național, când a bătut peste șapte, opt, nouă, 10 recorduri naționale, când a devenit campion olimpic la Festivalul Olimpic al Tineretului European, când a început să aibă rezultate”, a adăugat Camelia Potec.

„De fiecare dată am cerut presei din România să vină să cunoască viitorii campioni de mâine, dar nu a existat interes. Noi îl susținem pe David ca federație, clubul de la care vine, clubul la care este, îl susținem pe David pe acest drum al performanței tocmai pentru că a ajuns la un nivel în care trebuie să fie susținut de toată lumea”, a mai spus președinta FRNPM.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe