Înotătorul David Popovici, noul campion mondial la 200 m liber, s-a calificat în semifinale la 100 m liber cu cel mai bun timp

Înotătorul David Popovici, noul campion mondial la 200 m liber, s-a calificat în semifinale la 100 m liber cu cel mai bun timp
Foto: Facebook @ David Popovici

David Popovici, de luni campion mondial de natație la 200 m liber, concurează marți din nou la Budapesta și s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber cu cel mai bun timp.

Plecat de pe culoarul 4, românul a câștigat seria a 10-a la proba 100 m liber, cu un timp de 47,6 secunde. Semifinalele probei sunt programate să se desfășoare tot marți, de la 19:26 și 19:31, iar marea finală va avea loc miercuri, de la 19:22, potrivit GSP.ro.

David Popovici, primul român campion mondial într-o probă masculină de natație

La doar 17 ani, David Popovici a devenit luni primul român care cucerește aurul mondial într-o probă masculină de natație. Performanțe similare reușiseră până acum Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m liber, la Fukuoka 2021).

Pentru acest rezultat istoric, înotătorul legitimat la CS Dinamo a fost lăudat și de Președintele României.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Până să atingă marea performanță, înotătorul a avut un drum deloc ușor de parcurs, după cum o arată un material reluat de publicația americană Swim Swam odată cu victoria istorică pe care a reușit-o David Popovici la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

„Îmi era foarte dificil să mă trezesc devreme – nu înțelegeam de ce trebuie să înot la 5 dimineața. Dieta nu îmi făcea situația mai ușoară. Sunt obișnuit să iau micul dejun cu două ore înainte să înot. Iar antrenamentul la 5 însemna să mă așez la masă la 3 dimineața (…). La 13 ani este dificil să vezi dincolo de efortul zilnic, să vezi importanța fiecărei cărămizi care construiește un efort solid”, spunea înotătorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe