Carlos Alcaraz, tenismenul spaniol, ratează finala Cupei David, deoarece a fost testat pozitiv cu COVID-19

Carlos Alcaraz, tenismenul spaniol, ratează finala Cupei David, deoarece a fost testat pozitiv cu COVID-19
Carlos Alcaraz @ Facebook

Tenismenul spaniol, Carlos Alcaraz, în vârstă de 18 ani, va rata finala Cupei David, deoarece a intrat în contact cu virusul Sars-Cov-2, au transmis organizatorii, conform Agerpres.

”Toţi ceilalţi jucători ai echipei spaniole au fost ”testaţi negativ” şi ”se pot antrena”, au precizat organizatorii.

Alcaraz, unul dintre cei mai buni din tânăra generație

Alcaraz este unul dintre cei mai buni tenismeni ai tinerii generații din Spania, iar acesta și-a anunțat rezultatul testului COVID în cadrul rețelelor sociale.

„Salutare, vreau să vă comunic ceva. Am fost testat pozitiv pentru COVID-19 și nu voi putea participa la finala Cupei David pentru care m-am bucurat atât. Sâmbătă, testul era negativ, așa că restul echipei este bine. Sunt atât de trist că voi rata acest eveniment pentru care m-am pregătit atât. Eram entuziasmat pentru Cupa David, deoarece puteam să-mi reprezint patria aici, în Madrid, în fața oamenilor mei, dar uneori lucrurile nu sunt cum ne așteptăm noi să fie. În acest moment, sunt foarte bine. Am simptome ușoare, dar vom vedea cum progresează boala. Succes coechipierilor mei, le țin pumnii din fața televizorului. Vă mulțumesc pentru suport!”, a declarat Carlos Alcaraz, în cadrul postării de pe Facebook în care își anunța trista veste.

Federația Spaniolă de Tenis, mai mulți sportivi pe bară din cauza problemelor de sănătate

De asemenea, Federația Spaniolă de Tenis a anunțat un alt jucător pozitiv cu COVID-19, dar identitatea acestuia nu a fost anunțată, iar aceștia au ținut să sublinieze că ”restul membrilor echipei au fost supuşi unui nou test PCR joi după amiaza”.

”Toţi jucătorii sunt vaccinaţi, toate testele au fost negative şi deci pot să îşi reia antrenamentele vineri”, a subliniat societatea Kosmos, cea care organizează competiţia în noul format.

Echipa Spaniei era deja privată de liderul său, Rafael Nadal, care a încheiat mult mai devreme sezonul, din cauza unor probleme de sănătate pe care acesta le avea la genunchiul stâng. Ulterior, l-au pierdut și pe Roberto Bautista Agut, accidentat la mușchii abdominali.