Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur la canoe simplu 1.000 m, la Mondialele din Canada

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur la canoe simplu 1.000 m, la Mondialele din Canada
Cătălin Chirilă a obținut aurul la proba de canoe simplu pe 1.000 metri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe. Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Facebook

Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe desfășurate în Halifax, Canada. Aceasta este cea mai importantă medalie din cariera sa.

Cătălin Chirilă, aur la Mondialele de kaiac-canoe

Chirilă (CSA Steaua) a obținut timpul de 4 min 14 sec 28/100, după ce în serii fusese înregistrat cu cel mai bun timp, 3 min 59 sec 40/100, informează Agerpres.

Astfel, românul l-a depășit chiar și pe brazilianul Isaquias Santos, campion olimpic de la Tokyo şi multiplu campion mondial. Acesta a obținut argintul, sosind la 1 sec 52/100 după Chirilă.

Bronzul a fost adjudecat de cehul Martin Fuksa, la 1 sec 93/100. Acesta are și el în palmares cinci medalii de argint la Mondiale pe această distanţă şi trei titluri europene.

România a obținut ultima medalie la aceste Mondiale în 2017, în Cehia, când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m. Ultimul aur a fost adus în 2015 de echipajul masculin de canoe-4 pe 1.000 m (Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă, Ştefan Strat).

România are şase sportivi, conduşi de antrenorul principal Florin Popescu, la Mondialele de la Halifax.

Urmăriți B1TV.ro și pe