Câte trofee WTA a câștigat Simona Halep de-a lungul carierei

Câte trofee WTA a câștigat Simona Halep de-a lungul carierei

Simona Halep a câștigat, luni, pentru prima dată turneul de la Roma, după ce sportiva din Cehia Karolina Pliskova s-a retras în setul doi, la 6-0, 2-1 pentru româncă. Astfel, Halep ajunge la 22 de trofee câștigate în circuitul WTA.

Simona Halep a câștigat al 22-lea trofeu WTA din carieră

Simona Halep, numărul doi mondial, a câștigat turneul de la Roma după ce adversara din finală, Karolina Pliskova, a abandonat. În momentul întreruperii meciului, românca era clar în avantaj,conducea 6-0, 2-1!Cehoaica nu a mai putut continua partida din cauza unor probleme la spate.

„A fost bine să joc din nou cu public. Vă mulţumesc că aţi venit, a fost o energie bună care a venit din tribune. Vreau s-o felicit pe Karolina. Ştiu că nu aşa ţi-ai dorit să închei o finală, dar poate ne întâlnim în altă finală, la Roland Garros. După două finale, în sfârşit am putut să câştig acest trofeu WTA. Bine că am şi acest trofeu în braţe, am reuşit să-l câştig. Vreau să le mulţumesc organizatorilor. V-aţi descurcat bine în acest context al pandemiei. Vă mulţumim pentru efortul şi rădbarea pe care le-aţi avut, domnului director al turneului şi staffului dânsului”, a spusSimona Halep, după câștifarea celui de al 22-lea trofeu WTA.

Românca de 28 de ani a încasat în urma victorie de la Roma o sumă importantă de bani:205.190 de euro. În plus, sportiva din Constanța a acumulat și900de puncteWTA.

Pe lângă toți acești bani, vestea bună pentruHalepeste că, în cazul unei victorii laRoland Garros, românca va redeveni numărul 1WTA.Simonapoate profita de faptul căAshleigh Barty, prima în topulWTA, nu va mai juca deloc în2020.

Simona Halep, câștiguri peste 30 de milioane de euro din tenis

Cu premiul de laRoma,Simona Halepa ajuns la câștiguri de30,7 milioane de eurode-a lungul carierei sale în tenis.

În total,Halepa ajuns la22 de titluri WTAcucerite.

Halep a câştigat turneele deGrand Slamde laRoland Garros(2018) siWimbledon(2019), pierzând anterior alte trei finale: două la Roland Garros (2014, 2017) şi una laAustralian Open(2018).

A disputat şi finala Turneului Campionilor (2014).

Ea a câştigat la simplu de-a lungul carierei 22 turnee şi a mai disputat alte 17 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.

Simona Halep a fost antrenată de la o vârstă fragedă de Ioan Stan, un antrenor de tenis din Constanţa. Halep a mai fost antrenată şi de Firicel Tomai,Andrei Mlendeaşi Adrian Marcu. Din ianuarie 2014 până la finele anului, ea a fost antrenată de cătreWim Fissette, fostul antrenor al luiKim Clijstersşi al luiSabine Lisicki. De la sfârşitul anului 2014 Simona Halep a fost antrenată deVictor Ioniţă, fostul antrenor alSoranei Cîrstea. Simona Halep a fost antrenată deDarren Cahill, începând, oficial, din ianuarie 2016. În 2019, ea l-a avut ca antrenor peDaniel Dobre, deoarece Darren Cahill a ales ca după cei 4 ani (2015-2018) în care a ajutat-o pe Simona Halep din toate punctele de vedere, să se retragă din cariera de antrenor profesionist pentru un an, dorind să îşi petreacă timpul alături de familie. În toamna anului 2019, ea a anunţat revenirea lui Darren Cahill ca antrenor,şi cei doi au început să lucreze împreună la Turneul Campioanelor din 2019. Teo Cercel este preparatorul ei fizic, cei doi lucrând împreună încă din perioada când ea era la juniorat.