Ce jucători străini vrea Mirel Rădoi la naționala României și când ar putea fi naturalizați

Ce jucători străini vrea Mirel Rădoi la naționala României și când ar putea fi naturalizați

Mirel Rădoi încearcă să-și facă o arie cât mai largă de selecție, la naționala României. Tehnicianulare în vedere doi jucători străini care și-au demonstrat deja calitățile în campionatul intern.

Mario Camora (33 de ani) de la CFR Cluj și Dumitru Cardoso (28 de ani) de la Gaz Metan sunt fotbaliștii pe care Mirel Rădoi îi vrea la naționala României. Cel mai probabil, din nefericire, nu se va putea baza ei pentru barajul cu Islanda. Cei doi jucători străini trebuie să obțină înainte toate documentele necesare, a precizat selecționerul.

„Atât Camora, cât şi ceilalţi trebuie că ei să îşi termine problema cu actele. Degeaba iau în calcul în momentul de faţă, am găsit fundaş stânga, îl iau pe Camora şi până în septembrie el nu are situaţia terminată. O parte dintre jucătorii străini care pot fi naturalizaţi ştiu că noi îi dorim”, a declarat Mirel Rădoi la TelekomSport.

Cine sunt Mario Camora și Dumitru Cardoso, jucătorii care ar putea fi naturalizați pentru echipa națioanală a României

Mario Camora, care în septembrie va împlini 34 de ani, a venit în fotbalul românesc în 2011, din Portugalia. Cardoso va împlini 29 de ani în octombrie și a disputat deja mai multe partide pentru naționalele de tineret ale Italiei. El ar putea evolua pentru 4 naționale de seniori: Italia, România, Suedia și Brazilia.

De-a lungul timpului, s-a discutat despre mai mulți jucători străini care ar fi putut evolua în tricoul naționalei României. Un număr semnificativ de oficialide la FRF și oameni de fotbal însă, nu au prezentat mare deschidere în acest sens. Harlem Gnohere, Fernando Boldrin, William De Amorim, Emmanuel Culio, Ricardo Cadu, Junior Morais și Kehinde Fatai sunt doar câțiva fotbaliști care au confirmat până acum în Liga 1 și au fost ceruți de suporteri la naționala României.

„Trebuie să privim în ansambu. Nu acordarea cetățeniei într-un mod foarte facil poate reprezenta o soluție pentru toate naționalele pe care le aveam astăzi. E nevoie de investiții cât mai mari la nivel de copii și juniori”, a declarat Răzvan Burleanu la FRF TV, în 2017.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:58 - Laurențiu Reghecampf și-a triplat salariu. Câți bani va încasa celebrul antrenor, după despărțirea cu Universitatea Craiova
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)