Ce urmează pentru Simona Halep, după ce s-a retras de la Wimbledon. Participarea la Olimpiadă, în pericol

Ce urmează pentru Simona Halep, după ce s-a retras de la Wimbledon. Participarea la Olimpiadă, în pericol
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jason Heidrich

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial din 12 mai, când la Roma, în meciul cu Angelique Kerber, s-a retras, din cauza accidentării la gambă. Fostul lider mondial a ratat Roland Garros și tocmai și-a anunțat retragerea de la un alt turneu de Grand Slam, Wimbledon.

Pentru Simona Halep, următoarea competiție majoră la care ar urma să ia parte, dacă-și va reveni după accidentare, va fi Olimpiada de la Tokyo. Participarea româncei este incertă, la fel precum menținerea în top 10 mondial.

La ce turnee ar putea participa Simona Halep, înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Rămâne de văzut dacă Simona Halep va lua parte la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice, în condițiile în care sportiva din Constanța nu va mai avea în calendar niciun turneu major.

Singurele variante pentru Simona Halep, de încălzire pentru Jocurile Olimpice din Japonia, ar fi cele mici, de categorie WTA 250, care vor fi organizate la Bastad, Hamburg, Praga, Lausanne și Budapesta.

Simona Halep a declarat în repetate rânduri că-și dorește foarte mult o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Rămâne de văzut dacă-și va reveni după accidentare și în ce măsură va fi aptă să evolueze la un nivel ridicat. Fostul 1 WTA a precizat că ar vea să participe la toate cele trei probe, de simplu, dublu și dublu mixt.