Cei mai buni 10 fotbaliști din istorie. Pele a răspuns provocării

Cei mai buni 10 fotbaliști din istorie. Pele a răspuns provocării
Pele, alături de Diego Armando Maradona

Brazilianul Pele a fost provocat să întocmească un top 10 al celor mai mari jucători din istoria fotbalului. Seniorului în vârstă de 80 de ani i-a fost greu să se limiteze la doar zece nume, printre care s-au numărat Maradona, Cruyff, dar și CR7 și Messi.

„O altă întrebare foarte dificilă. Ar fi zece doar pe vremea când am jucat eu. O să dau câteva nume pentru a vă răspunde la întrebare: Diego Maradona, Alfredo Di Stefano, Giovanni Trapattoni, Garrincha, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Carlos Alberto, Zinedine Zidane, Ronaldo Nazario, Andres Iniesta… Astăzi suntem norocoși. Cristiano este grozav. Messi este incredibil. Viitorul arată strălucitor pentru Mbappe”, a răspuns Pele, într-un interviu pentru MadridistaReal.

De ce a refuzat Pele transferul la Real Madrid

De-a lungul carierei sale, Pele nu a jucat niciodată în Europa, deși a avut oferte. Brazilianul a preferat să facă show în campionatul Braziliei și în echipa națională. Fostul mare atacant a povestit în cadrul aceluiași interviu și despre motivul pentru care a refuzat oferta celor de la Real Madrid.

„Dorința să rămân acasă a fost mai puternică. Viitorul meu acasă a fost mai strălucit. Ar fi fost incredibil să joc pentru Real Madrid. Dar nu regret faptul că am stat și că mi-am petrecut cariera la Santos. (…) Nu cred că aveam nevoie să joc în Europa ca să demonstrez ceva. Însă, astăzi fotbalul este foarte diferit”, a mai declarat Pele.

Un alt fotbalist foarte tehnic, care a evoluat pe vremea lui Pele, ratat de Real Madrid, a fost românul Nicolae Dobrin. Fenomenalul fotbalist nu a ajuns în Spania din cauza comuniștilor, care i-au interzis să plece din țară.