„N-am mai fost același om”. Cristi Chivu, poveste tristă despre accidentarea la cap: „Dacă ating ceva, sunt obligat să mă uit ca să-mi dau seama ce am în mână” (VIDEO)

N-am mai fost același om. Cristi Chivu, poveste tristă despre accidentarea la cap: Dacă ating ceva, sunt obligat să mă uit ca să-mi dau seama ce am în mână (VIDEO)

Fostul căpitan al naționalei Cristi Chivu a povestit cum accidentarea la cap pe care a suferit-o în urmă cu 8 ani i-a schimbat complet viața. Fostul fundaș al lui Inter a descris cum a pierdut simțurile în mâna stângă după cumplita accidentare dintr-un meci cu Chievo.

„Dacă ating ceva, sunt obligat să mă uit ca să-mi dau seama ce am în mână. De exemplu, când bagi mâna în buzunar, în mod normal realizezi prin pipăire care e cheia, bricheta sau portofelul. Eu nu mai pot face treaba asta. Trebuie să scot tot și să văd ce obiecte sunt. Asta e! M-am obișnuit și m-am adaptat la noul meu corp. N-am mai avut probleme în ultima vreme, dar nu știu ce-mi va rezerva viitorul. Mă aștept la orice!”, a povestit Cristi Chivu într-un interviu pentru GSP.

Fostul fotbalist a povestit și că în timpul carierei, accidentarea a contat enorm, afirmând în premieră că partea stângă îi paraliza de fiecare dată când lovea mingea cu capul, chiar dacă purta casca de protecție.

„E o istorie complicată și pot să spun acum niște lucruri în premieră, fiindcă nu mai sunt în activitate. După ce m-am operat la cap, n-am mai fost același om. Nu mai aveam cum să fiu ca înainte. A fost o accidentare care mi-a produs traume. Când am revenit pe teren, îmi paraliza pentru câteva secunde toată partea stângă dacă loveam mingea cu capul! Nu mai puteam să fac nimic! Treptat însă, lucrurile s-au mai îmbunătățit, dar mi-am pierdut pentru totdeauna sensibilitatea la degetele mâinii stângi”, a afirmat Cristi Chivu.

Chivu a mai dezvăluit și că retragerea bruscă din echipa națională, retragere ce i-a adus multă contestare în țară, a fost motivată de accidentare.

„Mi-era greu să mai continui. Mi-am dat seama că nu mai pot ajuta cu nimic la lot. Am avut o discuție sinceră cu Răzvan Lucescu, i-am zis că nu mai are rost să merg mai departe, fiindcă mă chinuiesc. Și mai bine dau posibilitatea unui copil să intre și să crească. I-am explicat selecționerului că nu-mi propun să păcălesc viața și naționala doar de dragul de a fi pe teren: „Știu că lumea o să mă înjure, o să spună că am ales nu știu ce, dar îmi asum decizia spre binele a ceea ce vrei să construiești la națională. Nu pot mai mult, nu vreau să ne amăgim inutil””, a povestit Cristi Chivu.
Nu doar cumplita accidentare la cap a marcat cariera lui Chivu, ci și o lungă serie de acuzații ci și o lungă serie de operație la picior.

„După prima intervenție, lucrurile nu s-au rezolvat. După a doua, nici atât, deși, ulterior, am jucat vreo șase luni fără fascia plantară, iar durerile erau groaznice. Plângeam pe teren! Retragerea din activitate era inevitabilă. La a patra operație i-am spus doctorului că o fac numai ca să trăiesc normal, fără să fiu obligat să umblu încălțat prin casă. Nu puteam merge desculț! Nu mă mai interesa fotbalul, ci doar sănătatea, fiindcă îmi doream să mă joc în liniște cu fetele, să am o viață normală. A fost dificil să spun „stop” fotbalului, la fel cum se întâmplase și la momentul retragerii de la națională, când am făcut un pas înapoi din motive obiective, dar criticile au curs nemeritat. Pur și simplu, îmi era teamă să mai continui!”, a detaliat Chivu.

O altă operație suferită de fostul căpitan al naționalei a avut loc chiar la cerința lui Jose Mourinho.

„O să vă relatez două episoade. Primul. După ce am părăsit Euro 2008 cu naționala, m-a sunat, mi-a spus că e noul antrenor al lui Inter și mi-a transmis că ar vrea să mă operez la umăr. Era în temă cu problemele mele. Inițial, fusesem programat la intervenție după nuntă. Dar Mourinho îmi zice: „Mâine te operezi! Am vorbit deja cu doctorii. Te aștept!”. Și m-am operat! A venit în spital din concediul lui să ne mulțumească mie și soției, fiindcă știa că voi fi imobilizat la nuntă. OK, s-a terminat, m-am prezentat la prima zi de pregătire. „E 1-0 la favoruri. Trebuie să fie 1-1. Te mai duci două săptămâni în vacanță”. Și mi-a dat liber!”, a declarat Chivu.

Tags: