Cine este tatăl Emmei Răducanu. Povestea românului care a crescut o campioană

Cine este tatăl Emmei Răducanu. Povestea românului care a crescut o campioană
Cine este tatăl Emmei Răducanu, campioana la US Open 2021 / Foto: Hepta.ro

Tatăl Emmei Răducanu este român, iar acesta este încă un motiv de mândrie pentru familia tinerei campioane. Povestea bărbatului a impresionat întreaga lume, după ce jurnaliștii britanici i-au prezentat portretul în presa străină. Tatăl Emmei Răducanu a fost un părinte blând, dar extrem de exigent, iar aceasta ar fi fost și strategia prin care a reușit să crească o tânără remarcabilă precum victoria de la US Open 2021.

Emma Răducanu a ținut prima pagină în presa străină mult timp. S-a scris tot ce se putea scrie despre tânără sportivă, însă familia ei a fost mai puțin mediatizată. Totuși, jurnaliștii britanici au decis să publice povestea și portretul lui Ion Răducanu, tatăl sportivei care a doborât un record.

Cine este tatăl Emmei Răducanu

Ion Răducanu, devenit Ian după ce a părăsit România și a cunoscut-o ulterior pe Renne, o chinezoaică ce lucra în domeniul financiar.

Jurnaliștii de la Evening Standard sunt de părere că Emma a moștenit două calități extrem de importante de la tatăl său român: încrederea în sine și etica muncii.

Prietenii l-ar fi descris pe Ian drept un tatăl extrem de blând, dar foarte exigent. Acest aspect a fost povestit și de Emma, la scurt timp după câștigarea US Open, într-un interviu acordat în SUA.

El a monitorizat fiecare pas al Emmei, încă din momentul în care aceasta s-a apucat de tenis. El a schimbat extrem de des antrenori cu care a lucrat campioana și a angajat chiar mai mulți antrenori în același timp, ca fiecare să lucreze la câte un element din bagajul tehnic al tinerei.

Abordarea lui Ion Răducanu a fost atipică, împrumutată din golf. Totuși, în cazul campioanei, tehnica a dat roade din plin, ea fiind câștigătoarea US Open în 2021.

Tatăl Emmei Răducanu, strictu cu pregătirea chiar și în vremea pandemiei

Lumea sportului a stat în loc la începutul anului 2020, odată cu debutul pandemiei de COVID-19. Totuși, chiar și în acel moment, tatăl Emmei Răducanu a rămas strict în ceea ce privește pandemia.

La inițiativa tatălui ei, Emma și-a continuat antrenamentele și în timpul perioadei de lockdown. Cei doi au îmbinat utilul cu plăcutul și având în vedere că circulația era restricționată, cei doi au ieșit pe stradă pentru a jucat tenis împreună, tată și fiica.

Într-un interviu acordat în SUA, chiar și Emma Răducanu l-a catalogat drept un om foarte greu de mulțumit.

Emma Răducanu, antrenamente în România când veneau în vizită la bunici

Tatăl Emmei Răducanu ținea foarte mult la antrenamente chiar și atunci când veneau în vizită la bunici, în România. Alexandru Berbec a povestit, în trecut, că a antrenat-o pe campioană în vremea în care avea doar 15 ani.

Familia Răducanu venise pentru o scurtă perioadă în România, în vizită la bunici. Atunci, Emma și tatăl său am mers la Federație, în căutarea unui program de trei săptămâni.

„A fost o plăcere să văd un copil foarte talentat, foarte modest, care îşi vedea de treabă. Era tot timpul interesată să absoarbă informații, cum să joace mai bine, cum să-şi perfecţioneze jocul. A fost un exemplu şi pentru fetele care erau la noi, pentru că, la 15 ani, să te comporţi ca un jucător profesionist, e mare lucru”, a povestit el, potrivit Adevărul.