Emma Răducanu, mărturisiri emoționante despre părinții ei: Au fost foarte severi și pretențioși cu mine

Emma Răducanu, mărturisiri emoționante despre părinții ei: Au fost foarte severi și pretențioși cu mine
Foto: Hepta.ro

Emma Răducanu a câștigat US Open, la doar 18 ani. Sportiva (23 WTA) a vorbit, într-un interviu acord ABC News, la Good Morning America, despre familia din România, dar și despre modul în care a fost crescută și educată de părinți.

Tânăra a admis că prin titlul dobândit în SUA a reușit să își mulțumească, în sfârșit, părinții extrem de pretențioși.

Emma Răducanu, mărturii despre relația cu părinții și cum au influențat-o în carieră

Deși părinții au fost severi, Emma Răducanu spune că acesta a fost un mod bun prin care i-au arătat calea, iar astfel a ajuns omul care este astăzi.

„Au fost destul de severi cu mine când eram mică, dar mi-au arătat care este calea și cred că asta mă ajută acum pe scena lumii (…) A fost foarte plăcut să vorbesc cu ei după ce am câştigat. Erau foarte fericiţi şi mândri de mine, iar ei sunt cei mai mari critici ai mei şi foarte, foarte greu de mulţumit, dar cred că am reuşit acum”, a povestit Emma Răducanu. Mama ei, Renee, este de origine chineză, iar tatăl ei, este român.

După succesul pe care l-a avut la New York, Emma Răducanu a reușit să sară 127 de locuri în clasamentul mondial și a ajuns pe locul 23 WTA.

Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021

Primul set a fost destul de echilibrat, cu ghemuri lungi și disputate, însă Emma Răducanu a avut nervii mai tari și a reușit să îl închidă la 6-4 după exact o oră de joc.

Echilibrul s-a rupt în al doilea set, când britanica a părut mult mai dezinvoltă și a pus presiune pe fiecare serviciu al adversarei. Leylah Fernandez părea să fi trecut la controlul partidei în debutul actului, când a făcut rapid 2-1 cu break, însă Emma Răducanu și-a recăpătat calmul și a trecut din nou la conducerea jocului. Al doilea set s-a încheiat după 51 de minute, la scorul de 6-3.

Tenismena candiană a reclamat un moment din finalul actului secund. Emma Răducanu nu reușise să închidă partida pe serviciul adversarei și era să îl piardă și pe al ei, însă a început să sângereze la piciorul stâng exact la minge de break pentru Leylah Fernandez, astfel că partida a fost oprită pentru un time out medical perfect regulamentar.

Regina Elisabeta a II-a, mesaj de felicitări

Mesajele de felicitare au curs pentru Emma Răducanu după victoria istorică de la US Open. Momentul a fost atât de important pentru britanici, încât tânăra a primit urări chiar de la ducii de Cambridge și Regina Elisabeta.

Gândurile bune au fost publicate pe contul de Instagram al prințului William și a soției sale, Kate.

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării. N-am nicio îndoială că performanţa ta ieşită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generaţie a jucătorilor de tenis. Îţi trimit cele mai calde urări, ţie şi mulţilor tăi fani. Elizabeth R.”, i-a transmis Regina sportivei cu origini românești.