Cristian Tudor Popescu, poveste-şoc cu Simona Halep: „Mi-a dat fiori”

Cristian Tudor Popescu, poveste-şoc cu Simona Halep: Mi-a dat fiori

Gazetarul a început analiza victoriei Simonei Halep la Roma cu o poveste din urmă cu 4 ani, de la complexul Stejarii, din Bucureşti. Cristian Tudor Popescu a rememorat lunile în care jucătoarea noastră se temea că nu va mai juca tenis din cauza unei hernii.

CTP a întărit meritele Simonei Halep, în ciuda abandonului Karolinei Pliskova

Jurnalistul a a firmat că victoria româncei nu trebuie subestimată. „Mi-o amintesc pe Serena Williams la Wmbledon, care s-a târât pe teren, urla de durere. Nu a ieşit de pe teren. A fost înfrântă… O să încep cu o aminitire. Iarna 2016-2017, era pauza competiţională. Îmi amintesc o privire a Simonei la Stejarii, unde erau spectatoarea de tenis, nu putea intra pe teren din cauza unei accidentări la genunchi. I-am citit teama că nu va mai putea juca tenis. Mi-a dat fiori. Tocmai pentru că ştiu ce înseamnă să nu mai poţi juca tenis. Să nu mai poată juca este cel mai groaznic lucru. Sunt mulţi factori care concură la valoarea unui jucător de tenis: condiţia fizică, cea psihică… Dacă unul dintre aceşti parametri se prăbuşeşte, ceilalţi nu mai contează. Victoria Simonei nu este cu nimic mai puţin valabilă în cazul de faţă. Simona a fost şi ea în astfel de situaţii teribile, dureroase. Acum e Pliskova, mâine nu ştie nimeni ce se va întâmpla. Nu trebuie diminuată victoria Simonei la Roma. Simona campioană la Roma, după ce a învins în finala cu Muguruza. Astăzi ce am văzut nu a fost un meci. Nu am înţeles de ce Pliskova a intrat pe teren. Ea nu a lovit din deplasare, doar de pe loc. Cum să intri pe teren în faţa Simonei, care este motoreta Mobra? Pliskova nu s-a mişcat, nu s-a dus la minge. Şi 2, nu înţeleg cum s-a degradat condiţia ei fizică. E ciudat, pentru că ieri după-amiază a făcut un meci foarte solid. A fost inexistentă azi pe teren. Simona a fost singură pe teren. Simona este campioană absolut meritat„, a afirmat CTP la Digisport.

Cristian Tudor Popescu crede că Halep s-a maturizat

Analistul a concluzionat prin a spune că Simona Halep s-a maturizat din punct de vedere sportiv. „Sunt superstiţios în tenis, nu-mi place să vorbesc despre Roland Garros, înainte de turneu. Aşteptările sunt mari. Vor începe discurusrile care vor spune că Simona e favorita turneului. În locul ei, mi-aş pune nişte dopuri de ceară în urechi, să nu aud nimic. Nu cred că Simona va pleca urechea la aşa ceva. Cuvântul-cheie pentru Simona Halep este maturitate. Simona are consistenţă psihică. A ajuns într-un vârf psihic în care nu se pierde cu firea„, a mai zis CTP.