David Popovici: Dacă vreodată o să mi se urce la cap, ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei

David Popovici: Dacă vreodată o să mi se urce la cap, ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei
David Popovici, după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial: „Nu ştiu cum voi fi privit, dar eu voi fi la fel, mă voi comporta absolut la fel”. Hepta - Abaca Press / Lairys Laurent/ABACA

David Popovici a câștigat, miercuri, și a doua medalie la Campionatul Mondial de Natație. „Sper că milioane de români m-au susținut și că v-am făcut pe toți mândri”, a spus el după ce a obținut această performanță extraordinară. Popovici a mai afirmat că e doar un tip banal care reușește să inspire oamenii. „Dacă vreodată o să mi se urce la cap, ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei”, a mai zis tânărul de 17 ani.

Popovici, declarații după ce a câștigat și a doua medalie la Campionatul Mondial

„Nu ştiu cum voi fi privit, dar eu voi fi la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă vreodată o să mi se urce la cap, ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin rapid. Dar nu o să se ajungă acolo, că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, la fel de simpli ca mine”, a spus David Popovici pentru TVR.

El a mai declarat că e doar un tip banal, capabil să facă lucruri extrordinare: „Porecla ”racheta românească” a venit de la unchiul meu, care mai comentează pe la postări. Dacă porecla mea inspiră lumea, mă bucur. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”.

Popovici a precizat că primul lucru pe care îl va face când se va întoarce în țară va fi să mănânce ceva bun „probabil nişte sushi, o lasagna…”.

Ce performanță a obținut Popovici la Campionatul Mondial de Natație

Popovici a obținut, luni, aurul la proba de 200 de metri liber, iar miercuri medalia de aur și la proba de 100 de metri liber.

Tânărul a devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial. Primul a fost americanul Jim Montgomery, în 1973.

Urmăriți B1TV.ro și pe