David Popovici, decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler

David Popovici, decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler
Foto: Foto: Inquam Photos / George Călin.

David Popovici va fi decorat miercuri, 20 iulie, de președintele României, Klaus Iohannis. Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), notează antena3.

David Popovici, decorat de șeful statului

David Popovici (17 ani) a debutat marți, 5 iulie, la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni. Campionul român s-a calificat lejer în semifinala la 200 metri liber, apoi a contribuit la calificarea echipei României în finala probei de ștafetă, 4×100 metri, informează gsp.

Ştafeta de 4×100 m liber a României, compusă din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, s-a calificat marţi, 5 iulie, în finala probei de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni (5-10 iulie), cu cel mai rapid timp.

Dublu campion mondial la seniori, Popovici și-a respectat statutul de favorit în proba de 200 metri liber.

David Popovici, remunerat cu 200.000 de euro

Înotătorul David Popovici a fost premiat de statul român cu suma de 200.000 de euro după ce a devenit campion mondial în probele de 100 m și 200 m liber. Asta în condițiile în care un campion olimpic este premiat cu doar 70.000 de euro.

Ministerul Sportului l-a premiat pe David Popovici cu un milion de lei, o sumă record pentru un sportiv român devenit campion mondial. Înotătorul va mai primi încă 500.000 de lei din partea Clubului Dinamo, astfel încât suma totală se va ridica la aproximativ 300.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe