Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun

Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe drumul cel bun
Inaugurată în 6 septembrie 2011 la o partidă România-Franța (0-0), Arena Națională este cel mai mare stadion din România și a găzduit inclusiv evenimente continentale de anvergură, precum finala Europa League 2012 sau partide în cadrul EURO 2020. Sursă foto: Pixabay

Arena Naţională nu este nici acum în regulă, la 10 ani distanţă de când a fost dată în folosinţă, şi la aproape 6 ani după tragedia de la Colectiv, în urma căreia s-au făcut din nou verificări ample la cel mai mare stadion al ţării (55.000 de locuri).

Astfel, conform gsp, toate stingătoarele din interiorul stadionului sunt în afara perioadei de valabilitate a verificărilor periodice obligatorii. Pe etichetele acestora apare ca dată de expirare luna iunie 2021, iar din iulie s-au disputat meciuri în Supercupă, în Liga 1 și în Conference League. Hidranții din stadion au avut ultima verificare cu mai bine de 7 luni în urmă.

5 meciuri disputate cu stingătoarele expirate

În luna iulie s-au disputat nu mai puțin de 5 partide: Supercupa României și câte două jocuri acasă pentru FCSB și Rapid. Ultimul meci a avut loc vinerea trecută, Rapid – Farul 0-0. Primăria Municipiului București a încheiat un contract cu firma Fire & Rescue Services, în baza căruia aceasta trebuia să se ocupe de verificare și validarea, conform normelor ISU, pentru stingătoarele respective, mai scrie sursa amintită.

În plus, trebuie menţionat că punctele PSI (Prevenirea și stingerea incendiilor) arată deplorabil. Nu sunt dotate cu absolut nimic, ușile sunt rupte, doar pânzele de păianjeni sunt prezente și două lăzi de nisip, fără alte ustensile necesare.

Ce spune legea?

Legile ţării spun că niciun eveniment, indiferent că e sportiv sau de altă natură, nu poate fi găzduit de o clădire dacă aceasta nu respectă toate normele Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Iar aceste legi au fost înăsprite după tragedia de la Colectiv, care a avut loc în toamna lui 2015!

Arena Naţională a fost printre victimele de lux dintre clădirile, cluburile și alte stabilimente care s-au dovedit a fi în afara normelor ISU, fapt constatat la controalele realizate după ceea ce s-a întâmplat în cazul Colectiv.

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat