Dieta lui Novak Djokovici: Cum mănâncă un campion pentru a avea energie zi de zi

Dieta lui Novak Djokovici: Cum mănâncă un campion pentru a avea energie zi de zi
Sursa Foto: Hepta / DPA Images / Tess Derry

Cu toate că anii au trecut, Novak Djokovici continuă să joace tenis de cel mai înalt nivel. În vârstă de 35 de ani, sârbul este în plin avânt, cu o condiție fizică de invidiat.

Se pare că pe lângă antrenamente fizice, sportivul apelează și la o dietă care îi dă energie și claritate mentală extraordinară.

Dieta care îi dă energie lui Novak Djokovici

Sportivul de origine sârbă a făcut sacrificii foarte mari pentru a-și îmbunătăți forma fizica. El a eliminat complet din alimentație lactatele, zahărul și glutenul.

În anul 2010, kilograme în plus și durerile de stomac nu îi dădeau pace, însă totul s-a schimbat după ce a descoperit că are intoleranță la gluten, amintește Corriere dello Sport.

Tenismenul și-a schimbat complet dieta, iar de atunci pâinea și pastele albe, pizza și tot ce conține gluten au dispărut definitiv din alimentația lui.

Novak Djokovici considera ca dieta sa extrem de sănătoasă este parte din succesul său în tenis.

Primul lucru pe care îl face dimineața

Novak Djokovici bea în fiecare dimineață după ce se trezeşte un pahar de apă călduţă cu lămâie, urmat de un suc de ţelină.

După aceea, îşi prepară un smoothie pe bază de plante verzi şi fructe. Mai mult decât atât, sportivul ia suplimente pe bază de superalimente, care îl ajută să îşi menţină claritatea mentală.

„Mănânc foarte multe fructe şi salate în prima parte a zilei. Nu-mi place să consum alimente care au nevoie de multă energie pentru a fi digerate, mai ales în prima parte a zilei, deoarece atunci am nevoie de toată energia mea la antrenament. Aşa că mă hrănesc light şi adaug, de cele mai multe ori, cereale precum quinoa sau orez sălbatic. Mai mănânc şi cartofi dulci sau normali, la aburi sau fierţi”, a mai declarat sârbul, notează adevarul.ro.

Potrivit okmagazine.ro, Novak susține că acest meniu pe bază de plante îl ajută să se recupereze mai repede decât o făcea înainte, după un meci de tenis epuizant.

De curând, „Washington Post” a subliniat faptul că Djokovici e un etalon al sănătății la o vârstă la care mulți alți sportivi de top se pregătesc de retragere.

„Câștigând Australian Open, sârbul tocmai și-a întărit candidatura la titlul de cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor. La 35 de ani, Djokovici a câștigat lupta cu vârsta. Extrem de atent cu dieta sa, practicant de yoga și meticulos în ceea ce privește rutina sa de refacere, Djokovici a reușit să-și îmbunătățească, în mod constant, condiția fizică”, a mai scris citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe