Dinamo, primul club din România care scapă de insolvență

Dinamo, primul club din România care scapă de insolvență
Foto: E-stireazilei.ro

Primul club de fotbal din România care scapă de insolvență este FC Dinamo București, după ce tribunalul București a decis închiderea procedurii de insolvență, dar și reintroducerea în circuitul economic al SC Dinamo 1948 SA, societate care administrează clubul din Liga I, a declarat administratorul judiciar Cătălin Dascăl.

Dinamo București face parte din cele 9 cluburi din Liga I care au intrat în insolvență, Gloria Bistrița, Universitatea Cluj, Oțelul Galați, FC Vaslui, FC Rapid, FC Dinamo, CFR CLuj, Petrolul Ploiești și FC Brașov.

Mediafax anunță că dosarul prin care SC Dinamo 1948 SA a solicitat începerea insolvenței a fost înregistrat la data de 13 mai 2014, la Tribunalul București, societatea având o datorie totală de aproximativ 17.5 milioane de euro.

Clubul din Ștefan cel Mare a acoperit datoriile istorice în luna martie, cu două luni mai devreme de data care prevedea plătirea datoriilor pentru ca echipa să poată participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. După plata datoriei necesare pentru inchiderea procedurii de insolvență și pentru intrarea societății în circuitul economic, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat aceste lucruri printr-un plan de reorganizare, însă ANAF a contestat acest plan.

La momentul intrării în insolvență, din totalul sumei de 17.5 milioane de euro, SC FC Dinamno 1948 SA trebuia să achite 4,48% din totalul sumei, conform planului de reorganizare.

ANAF a făcut două contestații ale procedurii de reorganizare, însă ambele au fost respinse de Curtea de Apel București.