Două medalii de AUR pentru România la Campionatele Europene de Canotaj! „Tricolorii” au obținut și 3 medalii de bronz

Două medalii de AUR pentru România la Campionatele Europene de Canotaj! „Tricolorii” au obținut și 3 medalii de bronz
Foto: Captură video

Azi se pun la bătaie primele medalii la Campionatele Europene de Canotaj, în competiția de la Munchen. Potrivit GSP, România are deja 5 medalii (2  de aur, 3 de bronz), iar reprezentații României vor mai concura în alte 2 finale.

AUR la dublu rame feminin prin Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu

Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu, care azi și-a sărbătorit ziua de naștere, au obținut medalia de aur la proba de dublu rame feminin, după un final spectaculos.

Plecate pe culoarul 4, cele două românce au terminat cursa într-o manieră uluitoare. Ioana și Denisa au luptat în prima jumătate a cursei pentru locul 3, duelându-se cu Irlanda.

În a doua jumătate a cursei, cele două „tricolore” au avut un ritm incredibil și au trecut de Olanda, iar în ultimii 500 de metri s-au apropiat vertiginos de Marea Britanie, care a condus cursa de la început. Cu mai puțin de 200 de metri înainte de finalul cursei de 2000 de metri, România a trecut pe primul loc.

AUR pentru România la dublu rame masculin

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan aduc a doua medalie de aur a României. Cei doi „tricolori” au dominat finala probei de dublu rame masculin.

Reprezentanții Marii Britanii au încercat să țină pasul cu românii, dar Cozmiuc și Bejan au avut un ritm incredibil și nu a avut nicio emoție.

Pe finalul cursei barca României s-a distanțat și a terminat la peste o secundă față de rivali.

Bronz la 4 vâsle masculin

Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Marian Enache au terminat pe 3 proba de 4 vâsle masculin, fiind la un pas de argintul obținut de Polonia, Campioana a ieșit Italia.

La jumătatea cursei, românii se aflau pe 4, dar au trecut de Franța și s-au apropiat de Polonia, care s-a menținut cu greu în față.

Bronz pentru România la 4  rame masculin

În proba de 4 rame masculin,  Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci au luat medalia de bronz, venind la 3 secunde de Marea Britanie, principala favorită.

După prima sută de metri erau primii. La 500 de metri, Marea Britanie a trecut pe primul loc, unde a rămas până la final.Românii au fost depășiți și de barca Olandei, terminând astfel pe 3.

Bronz pentru România la 4 rame feminin

Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au câștigat medalia de bronz la proba de 4 rame feminin. Barca României a terminat după Marea Britanie, principala favorită, și Irlanda.

Româncele și-au asigurat medalia de bronz pe final, după o luptă la limită cu Danemarca.

Astfel, România s-a calificat în final B la dublu vâsle masculin și în finala B la 4 vâsle feminin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”