E-mail suspect semnat cu numele tenismenei dispărute, Shuai Peng. Se întețesc suspiciunile cu privire la asasinare

E-mail suspect semnat cu numele tenismenei dispărute, Shuai Peng. Se întețesc suspiciunile cu privire la asasinare
Shuai Peng / Foto: Instagram

Shuai Peng, tenismena dispărută după ce a declarat că a fost violată de un fost vicepremier chinez, i-ar fi trimis un mail șefului WTA, Steve Simon. Mesajul este privit cu scepticism de oficialul WTA, care vrea mai multe dovezi.

Practic, mailul expediat pe adresa de mail a lui Simon pare mai mult o poveste inventată de comuniștii lui Xi Jinping. Astfel, oficialul WTA a reacționat:

„Comunicatul publicat astăzi de presa chineză de stat cu privire la Peng Shuai mă face să fiu şi mai îngrijorat în privinţa siguranţei sale şi a locului în care se află.

Îmi este greu să cred că Peng Shuai a a scris email-ul pe care l-am primit sau crede ceea ce îi este atribuit. Peng Shuai a arătat un curaj incredibil descriind o acuzaţie de agresiune sexuală la adresa unui fost oficial de vârf din guvernul chinez. WTA şi restul lumii au nevoie de dovezi independente şi care pot fi verificate că ea este în siguranţă. Am încercat în mod repetat să o contactez, prin numeroase forme de comunicare, fără succes.

Lui Peng Shuai trebuie să i se permită să vorbească liber, fără să fie forţată sau intimidată de orice sursă. Afirmaţia sa cu privire la agresiunea sexuală trebuie să fie respectată, anchetată cu transparenţă maximă şi fără cenzură.

Vocile femeilor trebuie să fie auzite şi respectate, nu cenzurate sau să li se dicteze”, este comunicatul postat pe site-ul WTA.

Între timp, campania „Unde este Peng Shuai?” de pe Twitter, continuă să atragă cât mai mulți susținători.

 Mail-ul controversat semnat cu numele lui Peng Shuai

Prin intermediul mesajului, acuzațiile cu privire la viol sunt retrase.

„Bună tuturor, sunt Peng Shuai

În ceea ce priveşte ştirile recente apărute pe site-ul oficial al WTA, conţinutul nu a fost confirmat sau verificat de mine şi s-a publicat fără acceptul meu. Ştirea din acel comunicat, inclusiv afirmaţia cu privire la agresiunea sexuală, nu este adevărată. Nu am dispărut şi nu sunt în pericol. Doar m-am odihnit acasă şi totul este în regulă. Mulţumesc din nou pentru că vă pasă de mine.

Dacă WTA mai publică ştiri despre mine, vă rog să verificaţi informaţiile la mine şi să publicaţi cu acceptul meu. Ca jucătoare profesionistă de tenis, vă mulţumesc pentru companie şi consideraţie. Sper să promovez tenisul chinez dacă voi avea şansa în viitor. Sper că tenisul chinez va deveni din ce în ce mai bun.

Încă o dată, mulţumesc pentru consideraţie”, este mesajul postat pe Twitter de CGTN.

Asociația de tenis feminin (WTA) a solicitat guvernului chinez să investigheze acuzațiile lansate de Shuai Peng la adresa unui fost oficial de stat.

Peng, una dintre cele mai cunoscute tenismene din China, l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el acum trei ani de zile.

Postarea sportivei a fost ștearsă în mai puțin de 30 de minute de la publicare, iar de atunci Peng nu a mai fost văzută în public și nu se știe nimic despre locația ei.

Ultima oră