Edi Iordănescu l-ar fi sunat pe Ianis Hagi după ce a decis să nu îl cheme la națională: „Edi zice că s-a terminat cu tactul și cu diplomația, care nu ne-au mai calificat nicăieri de 7 ani”

Edi Iordănescu l-ar fi sunat pe Ianis Hagi după ce a decis să nu îl cheme la națională: „Edi zice că s-a terminat cu tactul și cu diplomația, care nu ne-au mai calificat nicăieri de 7 ani”
Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Edi Iordănescu nu l-a inclus pe Ianis Hagi pe lista preliminară a lotului pe care îl va convoca pentru meciurile echipei naționale din martie, iar surse din FRF susțin, potrivit GSP.ro, că selecționerul l-a sunat pe fotbalistul lui Rangers și i-a explicat că deocamdată nu consideră că jucătorul este pregătit să ajute prima reprezentativă.

Edi Iordănescu l-ar fi sunat pe Ianis Hagi

Surse din FRF spun că selecționerul și-a informat stafful că a vorbit cu Ianis când a alcătuit lista de principiu: „L-a sunat, așa cum a făcut-o mereu anul trecut. Și i-a explicat de ce nu îl cheamă acum. L-a urmărit atent în fiecare meci de la revenire și a observat că Ianis are o anumită reținere în joc”.

„Edi a mai avut un reper. Rangers l-a fost folosit 18 minute în campionat, dar nu și în următoarele două runde. În prima n-a prins lotul, în cealaltă a stat pe bancă. Ianis a bifat apoi 45 de minute în Cupă, dar imediat, în campionat, iar nu a fost în lot.

Ulterior, a avut doar apariții foarte scurte. I-a zis că preferă să-l lase acum la club, să se antreneze, să acumuleze. Că putea să-l pună pe lista preliminară, dar nu avea rost din moment ce consideră nu e încă pregătit pentru națională. Și Ianis a înțeles”, mai spun sursele.

Edi Iordănescu le-ar fi spus colaboratorilor săi că se aștepta să fie contestat că nu l-a inclus pe Ianis pe listă.

„Dacă îl punea pe lista preliminară, dar nu-l oprea, s-ar fi zis că îl amăgește. Dacă îl convoca, dar n-ar fi jucat, că își bate joc de el.

Dacă juca numai pe final, că de ce îi dă atât de puține minute?!! Nicicum n-ar fi fost bine. Iar Edi e decis. Anul trecut a mai acționat și cu inima, întinzând o mână unor jucători, în al căror potențial crede.

Acum nu mai e dispus la așa ceva. Pe Florinel Coman a vrut să-l ajute, dar el era apt, doar că nu prea juca. Edi zice că s-a terminat cu tactul și cu diplomația, care nu ne-au mai calificat nicăieri de 7 ani. O să decidă doar cu mintea, pragmatic. Doar echipa, campania și calificarea contează!”, au mai explicat sursele FRF pentru GSP.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe