Fabio Capello este noul selecționer al Rusiei, înlocuindu-l pe Dick Advocaat

Fabio Capello este noul selecționer al Rusiei, înlocuindu-l pe Dick Advocaat
Foto: newshoursbd.com

Fabio Capello, fost selecționer al Angliei, a fost numit, luni, la conducerea tehnică a primei reprezentative a Rusiei.  Capello îl înlocuiește pe olandezul Dick Advocaat, care a fost revocat din funcție după reprezentația dezamăgitoare a echipei la campionatul Euro 2012.

„Am decis să îl numim pe Capello în funcția de manager al echipei noastre naționale,” a declarat vicepreședintele Federației Ruse de Fotbal, Nikita Simonyan, care a adăugat că îl aștepată cât de curând pe noul manager pentru a finaliza detaliile contractului și a îl semna, relatează Fox Sports.

La campionatul european din acest an, naționala Rusiei nu a reușit să treacă de faza grupelor, acesta fiind motivul pentru care Dick Advocaat a fost nevoit să își părăsească funcția.

Fabio Capello a antrenat echipele AC Milan, AS Roma, Juventul Torino și Real Madrid. Cu naționala Angliei, pe care a preluat-o în 2007, a ajuns în sferturile de finală al Campionatului Mondial din 2010 și s-a calificat la turneul final al Euro 2012. A demisionat în februarie din postul de selecționar, după ce federația de la Londra i-a retras bandeola de căpitan lui John Terry, în urma unui scandal de rasism. De acesta, Terry a fost achitat vineri.